Ένταλμα κατάσχεσης κινητής περιουσίας του Δήμου Πάφου – Εργοληπτική εταιρεία απαιτεί 550.000 ευρώ

Ένταλμα κατάσχεσης κινητής περιουσίας του Δήμου Πάφου για ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ εξεδόθη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Η  εργοληπτική εταιρία συνεργάστηκε κατά το παρελθόν με τον Δήμο Πάφου και απαιτεί ποσό 550 χιλιάδων ευρώ ως υπόλοιπο από την υλοποίηση μεγάλο έργου στο Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα η οικονομική αυτή διαφορά προέκυψε μεταξύ του δήμου και της εργοληπτικής εταιρείας αδελφοί Ιακώβου όταν η τελευταία ανέλαβε να εκτελέσει το έργο της ανάπλασης της οδού Αγίου Αντωνίου και των γύρω δρόμων, στην Κάτω Πάφο, πίσω από την εκκλησία Παναγία Θολοσκέπαστη.

Το έργο συνολικού κόστους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει ολοκληρωθεί το 2003 αλλά η διαφορά αυτή παραμένει μέχρι σήμερα για τον λόγο ότι εκ των υστέρων το δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε να πληρώσει στην εταιρεία κάποια επιπλέον έργα τα οποία όντως είχαν εκτελεστεί αφού δεν περιλαμβάνονταν στον αρχικό σχεδιασμό.

Η υπόθεση κατέληξε στην δικαιοσύνη που δικαίωσε την εταιρεία αναγκάζοντας τον δήμο να καταβάλει το ποσό των 506 χιλιάδων ευρώ. Στην συνέχεια οι δυο πλευρές μπήκαν σε διάλογο με τον δήμο να θεωρεί το ποσό των 550 χιλιάδων υπερβολικό. Η εταιρεία υποχώρησε μέχρι τις 450 χιλιάδες αλλά ο δήμος επέμενε να πληρώσει μονό 400 χιλιάδες όσες δηλαδή είχε περιλάβει και στον φετινό του προϋπολογισμό.

Το οριστικό αδιέξοδο προέκυψε όταν η εταιρεία αξίωσε μαζί με το ποσό των 475 χιλιάδων που θα της καταβαλλόταν να πληρωθεί και το ανάλογο ποσό του ΦΠΑ με αποτέλεσμα να έχουμε την σημερινή κατάληξη, την εξασφάλιση δηλαδή από την εταιρεία του εντάλματος κατάσχεσης κινητής περιουσίας του δήμου προκειμένου να μπορέσει να λάβει τα χρήματα που ο δήμος της οφείλει.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του στην εκπομπή του ΡΙΚ Από Μέρα Σε Μέρα ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο το έργο για το οποίο η εταιρία διεκδικεί το χρηματικό ποσό των 550 χιλιάδων ευρώ έχει γίνει.

Όπως εξήγησε οι ημερομηνίες εκτέλεσης του έργου συμπίπτουν με την αμαρτωλή κατά την έκφραση του περίοδο, με το μεγάλο φαγοπότι στην Δήμο Πάφου, οπόταν διεξάγεται έρευνα ώστε να διαφανεί κατά πόσο αυτές οι επιπλέον εργασίες που επικαλείται η εταιρία έχουν όντως εκτελεστεί.

Ο Δήμαρχος Πάφου εξήγησε πως χωρίς να παραγνωρίζει την απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να διεξαγάγει έρευνα ώστε να διαφανεί εάν όντως έγιναν οι εργασίες που επικαλείται η εταιρία.