Ένοχος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του σκύλου Θάντερ

Ικανοποίηση εκφράζει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για την κατ’ αρχήν απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία βρήκε ένοχο τον κατηγορούμενο, ο οποίος πριν τρία χρόνια κτύπησε ανελέητα και βάρβαρα τον Θάντερ, μικρό κουταβάκι τότε με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα.

Ανακοίνωση από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επισημαίνει ότι η δικαστική εξουσία λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών και οι αποφάσεις της για τέτοιου είδους εγκλήματα στέλνουν τα σωστά μηνύματα. Πρόσθεσε ότι η καταδικαστική απόφαση, στέλνει το μήνυμα προς επίδοξους δράστες, πως τέτοιες συμπεριφορές εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων δεν γίνονται αποδεκτές στην Κυπριακή Δημοκρατία και ζητεί την επιβολή αποτρεπτικών ποινών σε κάθε υπόθεση κακοποίησης ζώου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 16 Σεπτεμβρίου, οπότε ο δικηγόρος υπεράσπισης θα αγορεύσει για τον μετριασμό της ποινής. Ο Θάντερ είχε μεταφερθεί από φιλόζωους σε κοντινή ιδιωτική κτηνιατρική κλινική σε κωματώδη κατάσταση. Μετά την αποθεραπεία του, υιοθετήθηκε και σήμερα ζει ευτυχισμένος.