Ένα Nobel για τη μετεωρολογική υπηρεσία Σαχάρας – Κύπρου

Εκεί που επέβαινα σαν cow-boy της υπέροχής μου καμήλας, φορώντας γυαλιά του ήλιου και άσπρη τζιελλαπία, είπα να ανοίξω το ραδιοφωνάκι που κουβαλούσα μαζί μου να ακούσω τις ειδήσεις.

Όπως άκουγα τις ειδήσεις τσουπ πέφτει πάνω στο μετεωρολογικό δελτίο. Καύσωνα θα έχει είπε. Για σκόνη δεν άκουσα. Κουφός είμαι; Κοίταζα μια τον κίτρινο ουρανό με τη σκόνη και μια το ραδιοφωνάκι. Λέω δεν γίνεται. Από το δωρεάν google-weather θα παίρνουν τις προβλέψεις τους αυτοί. Διαφορετικά δεν εξηγείται.

Την ίδια ώρα με τις δεκάδες πηγαίνουν οι άνθρωποι στις πρώτες βοήθειες από τη σκόνη που παρουσιάζεται στην ατμόσφαιρα. Κάποιοι λεφτάδες Κύπριοι (όσοι έμειναν δηλαδή) παρήγγειλαν ειδικά αυτοκίνητα για έρημο, νεαρές καλογυμνασμένες καμήλες, ενώ τα λοιπά φτωχαδάκια σαν εμάς κυκλοφορούμε λες και έπεσε ατομική βόμβα, με ειδικές μάσκες οξυγόνου.

Καλά ρε μάγκες. Όλο το καλοκαίρι δεν πέσατε ούτε και σε μια πρόβλεψη μέσα. Καλοκαιρία προβλέπατε; Τσουνάμια έρχονταν. Τσουνάμια προβλέπατε; Καύσωνες έρχονταν. Πραγματικά διερωτώμαι μαζί σας… Γιατί σας πληρώνουμε δεν ξέρω…

Αλλά ρε άνθρωποι μου, τη σκόνη να μην την είδατε…αυτό πάει πολύ. Ένα ζευγάρι κιάλια να είχατε εκεί που κάθεστε και πληρώνεστε, μπορεί να βλέπατε τη σκόνη που μας ερχόταν. Και να προειδοποιούσατε και όλους εμάς να φορέσουμε τις τζιελλαπίες μας. Όχι για τα πετρέλαια που είχαμε και τώρα δεν έχουμε. Αλλά για τη σκόνη που δεν είχαμε και τώρα έχουμε.

Με όλες αυτές τις περικοπές που κάνει το κράτος, δεν κλείνει λέγω εγώ αυτή τη μετεωρολογική υπηρεσία; Λίγο πολύ όλοι αγοράσαμε smartphones με δωρεάν εφαρμογές για τον καιρό. Αυτές τουλάχιστον πέφτουν πιο κοντά στις προβλέψεις τους παρά τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, που μοιάζουν με το αρχαίο, κλασικό, σύστημα των τριών «ου»… «κουτουρού».

Σπάρτακος