Ένα άρρωστο σύστημα υγείας, ένα νεκρό βρέφος και μια συγνώμη

Τα τελευταία 24ωρα ζούμε ακόμη ένα δράμα. Συγκλονισμό προκαλεί ο θάνατος ενός βρέφους, κατά τη διάρκεια του τοκετού, αμέσως μετά τη γέννηση του δίδυμου αδελφού του. Η κοινωνία παρακολουθεί άναυδη την ιστορία πίσω από αυτό το θάνατο. Νεαρή μητέρα, η οποία παρακολουθείται από μια γυναικολόγο στο νοσοκομείο της Πάφου, καταγγέλλει ότι η γιατρός της, δεν γνώριζε ότι κυοφορούσε δίδυμα!

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες επί αυτού του τραγικού “λάθους”. Δεν είμαι ειδικός. Άλλωστε, ξεκίνησε ήδη διοικητική και ποινική έρευνα, ενώ το 15νθήμερο συμβόλαιο της γυναικολόγου έχει διακοπεί, με οδηγίες του Υπουργού Υγείας. Μάλιστα, ο κύριος Παμπορίδης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κουκουλωθεί η υπόθεση!

Το απόστημα που λέγεται σύστημα υγείας ,δεν λέει να σπάσει. Καθημερινά συνάνθρωποί μας, περιμένουν καρτερικά, για το αυτονόητο. Αυτό, που έχουν εκατομμύρια άνθρωποι, σε προηγμένες κοινωνίες. Το δικαίωμα στην υγεία. Το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή!

Δυστυχώς όμως, στον τόπο μας και αυτό έχει γίνει είδος πολυτελείας! Ασθενείς, που πεθαίνουν σε μονάδες εντατικής παρακολούθησης, για άγνωστους λόγους,ασθενείς που γιατί δεν τους δόθηκε η πρέπουσα σημασία στο τμήμα πρώτων βοηθειών, επιστρέφουν στο σπίτι και την επομένη πεθαίνουν, για άγνωστο λόγο, μηχανήματα τα οποία δεν λειτουργούν και δεν επιδιορθώθηκαν ποτέ, άλλα τα οποία αγοράστηκαν από την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη και βρίσκονται σε αχρηστία, αφού δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, για το χειρισμό τους.

Γιατρό, με γνώσεις και εμπειρία αναγκάζονται να “δραπετεύσουν” από τα δημόσια νοσηλευτήρια, μη αντέχοντας την “άρρωστη κατάσταση”, με αποτέλεσμα τμήματα νευραλγικής σημασίας, να βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Αυτό το άρρωστο σύστημα υγείας, φαίνεται να ευνοεί κάποιους γιατρούς, που ούτε τις απαραίτητες γνώσεις έχουν, ούτε την ευαισθησία να νοιώσουν τον πόνο, του ασθενούς.

Μάλιστα στην περίπτωση του νεκρού νεογνού, βγήκαν πολλά παράδοξα στην φόρα, όπως η ανεπάρκεια της συγκεκριμένης γιατρού, η οποία όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε, αλλά μετακινείτο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο…Το ερώτημα βασανιστικό. Ποιος ή ποιοι κάλυπταν την εν λόγω γυναικολόγο!

Είναι αυτό το άρρωστο σύστημα, που απλά με ένα συγνώμη, συνεχίζει ακάθεκτο να εγκληματεί εις βάρος του πολίτη!

Πυθία