Έλα ντε, ποιος κυβερνά τον τόπο;

Άργησε, αλλά ήταν αναμενόμενη η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου και του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Η αφορμή για το ξέσπασμα του κύριου Χάσικου, η επέκταση της σύμβασης, με τη μονάδα ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων.

Ξεσπάθωσε ο Υπουργός των εσωτερικών, κατηγορώντας τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ότι ενεργεί σαν μπαμπούλας!

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παρά κάτω, επικαλέστηκε δήθεν, το φόβο των Δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι, αν είναι δυνατόν, τρέμουν στο όνομα του Γενικού Ελεγκτή!

“Μα ποιος επιτέλους κυβερνά τον τόπο” αναφώνησε ο Υπουργός των Εσωτερικών!

Αυτό διερωτάται και ο τελευταίος πολίτης αυτής της ετοιμόρροπης κυπριακής Δημοκρατίας κύριε Χάσικε!

Αυτό διερωτάται ο αδύναμος που φυλακίζεται για 300 ευρώ, όταν βλέπει τους “μεγαλοκαρχαρίες” να κυκλοφορούν ελεύθεροι, την ίδια στιγμή που οφείλουν εκατομμύρια στο δημόσιο.

Αυτό θα πρέπει να αναφωνούν οι χιλιάδες των συμπατριωτών μας, που ενώ έχουν τα προσόντα, βλέπουν να βολεύονται σε αξιοζήλευτες θέσεις, άνθρωποι με μέσο!

Αυτό, θα πρέπει να αναφωνήσουμε όλοι εμείς, όταν βλέπουμε μπροστά μας, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα να βγάζουν κυβερνήσεις, να τσοντάρουν προεκλογικές εκστρατείες και να χρηματοδοτούν κόμματα!

Σας φόβισε κύριε Χάσικε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, γιατί τόλμησε να διεισδύσει στα άδυτα κάποιων Δημαρχείων, που τόσα χρόνια ήταν μαθημένα να στήνουν πάρτι εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη;

Σας φόβισε το γεγονός, ότι προκάτοχοι του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ανέβαιναν μια φορά το χρόνο τα σκαλιά του προεδρικού, δίνοντας στον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα τόμο με σκάνδαλα, που κανείς δεν έμπαινε στον κόπο να τα διαβάσει;

Τί πραγματικά σας φόβισε κύριε Χάσικε; Εμάς μας φόβισε και μας ξένισε, ή καλύτερα μας παραξένεψε που ένας άνθρωπος σε αυτό το κράτος, κάνει σωστά τη δουλειά του. Χωρίς σικέ!

Τί φοβηθήκατε. Μην μας χαλάσει τα σικέ;

Πυθία