Έκρυβε “γιάφκα” ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ – Χειροβομβίδες και άλλα εκρηκτικά σε διαμέρισμα στη Λσό

Παλιά “γιάφκα” εντόπισε η αστυνομία στη Λεμεσό μετά από έρευνα σε διαμέρισμα αποβιώσαντα άντρα.  Τα εκρηκτικά χρονολογούνται, ωστόσο έχουν σταλεί για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις. 

Το διαμέρισμα ανήκε στον αποβιώσαντα πατέρα της γυναίκας που τα εντόπισε,  χθες βράδυ ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για ανακαίνιση του.  Στην αρχή η ιδιοκτήτρια εντόπισε μια κρύπτη σε παλιά βιβλιοθήκη παρά την είσοδο του διαμερίσματος, όπου μέσα βρίσκονταν αντικείμενα που έμοιαζαν με χειροβομβίδες.

Αμέσως η γυναίκα ενημέρωσε την αστυνομία , μέλη της οποίας μετέβησαν στη περιοχή και μαζί με πυροτεχνουργό ερεύνησαν το διαμέρισμα.

Στην κρύπτη μέσα στην παλιά βιβλιοθήκη εντοπίστηκαν, 3 χειροβομβίδες χωρίς πυροκροτητές, 5 κοινοί πυροκροτητές, 3 τεμάχια βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού μήκους 4 μέτρων, 13 πλήρη φυσίγγια οξειδωμένα, 11 ράβδους δυναμίτιδας παλαιού τύπου σε κακή κατάσταση και  μισή λίπρα εκρηκτική ύλη ΤΝΤ.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι ο πατέρας της ο οποίος απεβίωσε το 2007, ήταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ και φαίνεται όλα τα ανευρεθέντα εκρηκτικά να τα κρατούσε από την εποχή του απελευθερωτικού αγώνα.

Πριν από δύο χρόνια μάλιστα είχαν βρεθεί στο σπίτι του τρία όπλα τύπου Μαρτίνι. Όλα τα ανευρεθέντα, παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις