Έκανε στραβοτιμονιά για να αστειέψει φίλους του αλλά τους “θέρισε” – Παραλίγο τραγωδία στη Λευκωσία

Σε τραγωδία παραλίγο να εκτυλιχτεί κακόγουστο αστείο με αυτοκίνητο για 18χρονους μαθητές.  Νεαρός οδηγός αφού ήπιε τα ποτά του σε πάρτι που γινόταν στην Έγκωμη, είπε να αστειευτεί με συνομηλίκους του, κάνοντας στραβοτιμονιές και οδηγώντας το αυτοκίνητο του “πάνω τους” ενώ αυτοί διασκέδαζαν στο πεζοδρόμιο.  Ο οδηγός όμως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να “θερίσει” δύο φίλους του, στέλλοντας τους στο νοσοκομείο.  Μαθητές επιτέθηκαν στο περιπολικό έτσι χρειάστηκε η επέμβαση της ΜΜΑΔ για να επιβληθεί η τάξη.

Το περιστατικό συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα. Ο 18χρονος αφού διασκέδασε σε πάρτι που πραγματοποιείτο σε περιφραγμένο χώρο ιδιωτικού σχολείου στην Έγκωμη, αποφάσισε να αποχωρήσει. Μπήκε στο αυτοκίνητο του με συνοδηγό άλλο 18χρονο και έβαλαν μπρος.  Την ώρα που κινείτο στο δρόμο μπροστά από το πάρτι, στην οδό Ταξίαρχου Δεμέναγα  πήγε να “τρομοκρατήσει” φίλους του, κάνοντας στραβοτιμονιές. Στην προσπάθεια του όμως αυτή, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα αυτό να παρεκκλίνει  της πορείας του.  Το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε πεζοδρόμιο και στη συνέχεια στη περίφραξη παρακείμενου πάρκου, παρασύροντας στην πορεία του δύο πρόσωπα ηλικίας 18χρόνων τα οποία βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο μαζί με άλλους μαθητές ιδιωτικού σχολείου όπου συμμετείχαν σε πάρτι.  Προκλήθηκε πανικός και κλήθηκε η αστυνομία.

Οι δύο πεζοί διακομίστηκαν  με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου στον πρώτο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο ενώ ο δεύτερος κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία. Η κατάστασή του δεν θωρείται σοβαρή. Οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκαν. Στον οδηγό διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με ένδειξη 92 μg αντί 9 μg που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο βάση της ηλικίας του. Ο οδηγός συνελήφθη και παρά το γεγονός ότι ξέσπασε σε δάκρυα μετανιωμένος για την πράξη του τέθηκε υπό κράτηση.

Σημειώνεται ότι, με την άφιξη περιπολικού της Αστυνομίας στη σκηνή για διερεύνηση του τροχαίου δυστυχήματος, μερίδα μαθητών κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών και χρειάστηκε η παρέμβαση της ΜΜΑΔ τα μέλη της οποίας με παροτρύνσεις και συστάσεις, επανέφεραν την τάξη για την ομαλή διερεύνηση του δυστυχήματος.  Η Τροχαία Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.