Έκαναν “περιπολίες” σε γειτονιές του Αγ. Δομετίου για να δουν πια σπίτια θα κλέψουν – Χειροπέδες σε δύο άτομα

Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν σε σχέση με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε κατοικίες στον Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσία.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, μετά από τις αναγκαίες εξετάσεις, την παρακολούθηση της όλης περιοχής και περιπολίες, εντοπίστηκε  προχθές το βράδυ στον Άγιο Δομέτιο πρόσωπο το οποίο επέβαινε ποδηλάτου και θεωρήθηκε ύποπτο.

Ο συγκεκριμένος οδηγήθηκε στην Αστυνομία και τελικά ανακρινόμενος παραδέχτηκε τρεις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Παράλληλα, συνελήφθη ακόμα ένα πρόσωπο το οποίο φαίνεται να ενέχεται στις υποθέσεις αυτές.

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, διαμένουν και οι δύο σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στο οποίο έχουν εντοπιστεί ύστερα από έρευνα κάποια αντικείμενα όπως ρολόγια και ταμπλέτες, τα οποία έχουν παραληφθεί για εξετάσεις. Η Αστυνομία εκτιμά ότι και οι δύο ενέχονται και σε άλλες υποθέσεις.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι σε παρόμοιες υποθέσεις η παρατηρητικότητα έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο από πλευράς της Αστυνομίας όσο και από πλευράς των πολιτών. Όπως είπε για την καλοκαιρινή περίοδο έχουν ήδη γίνει σχέδια περιπολιών και ελέγχου σε όλες τις πόλεις τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτα για πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων σε κατοικίες και άλλα υποστατικά.

Είπε επίσης ότι οι πολίτες θα πρέπει αυτή την περίοδο να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και παρατηρητικοί έτσι ώστε να μην υπάρχουν ή να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα αυτά τα κρούσματα και να ακολουθούν τις συμβουλές που έχει εκδώσει η Αστυνομία.

Τόνισε επίσης την ανάγκη προστασίας της περιουσίας, αναφέροντας ότι κλέφτες έχουν εισέλθει σε κατοικίες από ανοικτά παράθυρα και παράθυρα με ελαττωματικούς μηχανισμούς. Ανέφερε επίσης ότι δεν θα πρέπει να γίνονται αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πού πάει μια οικογένεια και για ποιο λόγο, ενώ σημείωσε ότι είναι καλό να υπάρχουν και σχέσεις με γείτονες ώστε να υπάρχει αλληλοενημέρωση.

Σε αυτές τις προσπάθειες, είπε, εντάσσεται και ο παρατηρητής της γειτονιάς που εφαρμόζεται σε 28 δήμους και 113 κοινότητες, με 53.500 ενεργούς πολίτες να βοηθούν σε αυτές τις προσπάθειες της Αστυνομίας, καθώς και ο θεσμός του Αστυνομικού της γειτονιάς με 74 μέλη που υπηρετούν σε 115 δήμους και κοινότητες με προοπτική να επεκταθεί.

Είπε επίσης ότι οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνουν την Αστυνομία για οτιδήποτε ύποπτο παρατηρήσουν ή οποιαδήποτε πληροφορία με ένα τηλεφώνημα στην γραμμή του πολίτη 1460.