Έδειξα το σωστό μήνυμα της Αναστάσεως , λέει ο ιερέας της Κισσόνεργας

Η Κισσόνεργα πρέπει να είναι περήφανη για τον ιερέα της αναφέρει με γραπτή του ανακοίνωση ο ιερέας της Κισσόνεργας Ανδρέας Παναγή, προσθέτοντας ότι το φως της Ανάστασης δεν ζει ούτε βιώνεται από το άναμμα του εθίμου της λαμπρατζιάς, αλλά μέσα από τα προσευχόμενα καντήλια της εκκλησίας.

Ο πάτερ Ανδρέας αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κισσόνεργα, είπε πως με την αποχώρηση  και όχι την φυγή του `που κάποιοι ψευδώς διέδωσαν`, έδειξε το δρόμο προς την σωστή κατεύθυνση του νοήματος της Ανάστασης, ο οποίος δεν είναι άλλος, όπως σημειώνει,  από το δρόμο που οδηγεί μέσα στην εκκλησία και όχι έξω με την εκπυρσοκρότηση μεγάλων φωτιών που θυμίζουν απαρχαιωμένες κουλτούρες περασμένων εποχών`.

Το φως της Ανάστασης, συνεχίζει στην ανακοίνωση του ο ιερέας της Κισσόνεργας, δεν ζει ούτε βιώνεται μέσα από το άναμμα του εθίμου της λαμπρατζιάς αλλά μέσα από τα προσευχόμενα καντήλια της εκκλησίας που φωτίζουν τις καρδιές αυτών που τις έχουν ανοικτές για να φωτιστούν.

Ο πάτερ Ανδρέας προσθέτει πως με την στάση του έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα  και πως καθήκον του είναι να είναι οδηγός και καθοδηγητής του ποιμνίου του και όχι ουραγός των κοινωνικών κατεστημένων.

Ας υπερασπίζονται τη «Λαμπρατζιά» τους συνέχισε, “ αυτοί που την πιστεύουν και ας αφήσουν τον ιερέα να υπερασπίζεται το δίκαιο της αλήθειας του Χριστού όπως ξέρει αυτός καλύτερα”.

O πάτερ Ανδρέας σημειώνει ακόμη πως ούτε ανάγκασε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κισσόνεργας να μην ανάψει τη λαμπρατζιά ούτε  έσβησε την λαμπρατζιά , ούτε υποχρέωσε να τον ακολουθήσουν.

Όσοι πιστοί προσέλθετε άλλοι στην λαμπρατζιά και άλλοι στην εκκλησία, ανέφερε.

Απόδειξη αυτών συμπλήρωσε, ήταν η μεγάλη εκκλησία του Αγίου Κόνωνα που γέμισε και ζωντάνεψε από τους πιστούς που επέλεξαν όπως κάθε χρόνο να ζήσουν το αναστάσιμο νόημα και αυτή τη φορά με περισσότερους νέους.

Από την άλλη, είπε ο πάτερ Ανδρέας, το γήπεδο της Κισσόνεργας, άδειασε από τους θορυβώδεις υπέρμαχους της λαμπρατζιάς που την άφησαν να μισοκαίει τα ξημερώματα για να διαδίδουν, στο διαδίκτυο ανακρίβειες διχάζοντας τη κοινή γνώμη.

Σημειώνεται πως ο Κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού είχε εκφράσει με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ την  έντονη δυσαρέσκεια του για την στάση που τήρησε  ο επί σειρά 12 ετών ιερέας της κοινότητας πάτερ Ανδρέας να εγκαταλείψει την εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κισσόνεργα το βράδυ της Ανάστασης.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού το άναμμα της λαμπρατζιάς ήταν προκαθορισμένο στις 23:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ωστόσο λόγω της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε ο ιερέας της κοινότητας αποχώρησε από  την εκκλησία πριν το αναστάσιμο μήνυμα.

Έκπληκτοι οι πιστοί της ενορίας παρέμειναν στις θέσεις τους, συνεχίζοντας την λειτουργία μόνοι τους και ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη ακούγοντας τη λειτουργία από cd που είχαν τοποθετήσει σε όχημα.

Όσο για τον πάτερ Ανδρέα, αυτός μετά τη αποχώρηση του από την εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μετέβη σε άλλη εκκλησία της κοινότητας και συγκεκριμένα στον Άγιο Κόνωνα που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά και συνέχισε τη λειτουργία.

Ο κοινοτάρχης Γιώργος Στυλιανού καταδίκασε την ενέργεια του ιερέα, και έκανε λόγο για ετσιθελική συμπεριφορά λέγοντας πως τέτοιες πράξεις δεν μας διδάσκει η Ορθοδοξία, προσθέτοντας, πως ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές των κατοίκων της Κισσόνεργας για την απομάκρυνση του ιερέα.

Ο κ. Στυλιανού κάλεσε τόσο τον Μητροπολίτη Πάφου αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β να χειριστούν το θέμα άμεσα.

Σημειώνεται  ότι ο συγκεκριμένος ιερέας επιτελεί μεγάλο πνευματικό έργο στην πόλη και Επαρχία Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ