Έγκλειστος ο 32χρονος που σκόρπισε τον πανικό στους δρόμους της Λεμεσού – τι προηγήθηκε του σαματά

Στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας με διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας όπου θα παραμείνει μέχρι τις 18/9, οπότε θα γίνει νέα αξιολόγηση, οδηγήθηκε από χθες αργά το απόγευμα ο 32χρονος από τη Λευκωσία που έκλεψε ταξί και έπιασε σβάρνα τους δρόμους της Λεμεσού προκαλώντας απανωτά τροχαία δυστυχήματα.  Προκάλεσε δεκαοκτώ συνολικά δυστυχήματα, στέλλοντας 14 πρόσωπα στο νοσοκομείο Λεμεσού.  Τι είπε στον ψυχίατρο ο 32χρονος και τι προηγήθηκε των γεγονότων.

«Αυτό μου είπε η Παναγία να κάνω η οποία μου ζήτησε να ….  αλλιώς θα γινόταν μεγάλο κακό»  φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, στο ψυχίατρο αμέσως μετά τη σύλληψη του ο 32χρονος ο οποίος είχε δηλωθεί ως ελλείπων πρόσωπο στην αστυνομία Λευκωσίας από την μάνα του την προηγούμενη μέρα.

Ο 32χρονος φέρεται να είχε αφήσει επιστολή στη μητέρα του με την οποία την ενημέρωνε ότι θα ταξίδευε στο Άγιο Όρος και δεν θα τον ξανάβλεπε ποτέ.  Μόλις η γυναίκα βρήκε την επιστολή το περασμένο Σάββατο μετέβη στην αστυνομία και δήλωσε τον 32χρονο ως ελλείπων πρόσωπο.

Η μητέρα του όμως δεν ήταν η μόνη που τον αναζητούσε, καθώς έψαχνε τον 32χρονο και ο υπεύθυνος  γκρουπ τουριστών οι οποίοι θα ταξίδευαν χθες μέσω αεροδρομίου Πάφου για το Άγιο Όρος και παρά το γεγονός ότι ο νεαρός είχε δηλώσει και πληρώσει για το ταξίδι του, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο χώρο αναχωρήσεως.

 Όπως διαφάνηκε από τις έρευνες της αστυνομίας, ο 32χρονος είχε μεταβεί, άγνωστο πως στο αεροδρόμιο Πάφου, αλλά για τους δικούς του λόγους αντί να εισέλθει εντός του αεροδρομίου και να αναχωρήσει με το γκρουπ που τον περίμενε, προσέγγισε οδηγό ταξί και του ζήτησε να τον μεταφέρει στη Λευκωσία – προφανώς ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι του-.

Ο οδηγός ταξί δέχθηκε να τον μεταφέρει, λέγοντας του ότι μαζί του θα ταξίδευε τουρίστας τον οποίο θα κατέβαζε στο ξενοδοχείο Αphrotide Hills.

Όταν το ταξί με τους δύο έφτασε στο ξενοδοχείο και ο οδηγός ταξί με τον τουρίστα κατέβηκαν από το αυτοκίνητο για τις αποσκευές, ο 32χρόνος μπήκε στη θέση του οδηγού και έκλεψε το ταξί στο οποίο βρίσκονταν ακόμη  τα προσωπικά αντικείμενα του άλλου πελάτη.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης και αφού «περιπλανήθηκε» στα χωριά Αυδήμου και Πάχνα, ο 32χρονος ξεκίνησε την τρελή του πορεία στον αυτοκινητόδρομο και χτυπούσε όποιο αυτοκίνητο έβρισκε στην πορεία του και του ανέκοπτε την ταχύτητα, δημιουργώντας χάος και πανικό.

Συγκρούστηκε συνολικά με 18 αυτοκίνητα, στέλλοντας 14 άτομα ελαφρά τραυματίες στο νοσοκομείο εκ των οποίων μια γυναίκα κρατήθηκε προληπτικά για νοσηλεία.