Άτεεε κύριε Συλλούρη…

Κλείνουν σήμερα δύο βδομάδες από την ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας και ακόμα δεν είδαμε εκποιήσεις. Όχι γιατί κάποιοι προ της ψήφισης φέρνανε την συντέλεια του κόσμου. Μιλούσαν για μαζικές εκποιήσεις για ξεσπίτωμα κόσμου και για παιδιά που θα κοιμούνται στους δρόμους. Κάποιοι τους λέγανε κινδυνολόγους και κάποιοι άλλοι τρίβανε τα χέρια τους.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα (και κτύπα ξύλο βέβαια) δεν είδαμε τίποτα από όλα αυτά, και μακάρι να μην δούμε. Μακάρι να είναι έτσι όπως έλεγαν μερικοί, πως το πλαίσιο αφερεγγυότητας θα βοηθήσει ώστε να κυνηγηθούν οι μεγάλοι οφειλέτες.

Όλοι αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια εις βάρος του φτωχού κοσμάκη, και που χρωστούν και δεν εξυπηρετούν εκατομμύρια.

Βέβαια το πλαίσιο ήταν και η ευκαιρία κάποιων άλλων να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί ώστε να διατηρηθούν στην πολιτική ζωή του τόπου ενεργοί και σημαντικοί.

Επί μία βδομάδα ίσως και περισσότερο όλα τα ΜΜΕ ασχολούνταν με την μία και μοναδική ψήφο του Ευρωπαϊκού κόμματος και μόνο τεμενάδες που δεν έκαναν στον πρόεδρο του.

Ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν την ψήφιση του πλαισίου έσπευσε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών “να καλοπιάσει” τον κύριο Συλλούρη. “Εδώκαν” πάνω του κύριου Συλλούρη μπας και αλλάξει γνώμη, βράχος όμως αυτός.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα πηγαδάκια με τους συναγωνιστές.