Άστεγος 18χρονος βρήκε επιταγή 477 ευρώ και την επέστρεψε στον κάτοχό της (video)

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ιστορία ενός άστεγου νέου από τη Βόρεια Καρολίνα, που βρήκε στον δρόμο μία επιταγή και την επέστρεψε στον κάτοχό της.

Ο λόγος για τον 18χρονο Μόντρεζ Τζέφρις, ο οποίος αφού βρήκε μία επιταγή 500 δολαρίων (447 ευρώ) απευθύνθηκε στο άσυλο όπου μένει το τελευταίο διάστημα ώστε το προσωπικό να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος όπως έγινε αργότερα γνωστό κάνει δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής στην οποία ζει ο Μόντρεζ εντυπωσιάστηκαν από την τιμιότητα του νέου και αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους ώστε να τον βοηθήσουν. Έτσι ξεκίνησαν μία καμπάνια στο GoFundMe ώστε να ενισχύσουν οικονομικά τον νεαρό άστεγο, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει γύρω στα 1.000 ευρώ.

Όπως παραδέχτηκε όμως ο Μόντρεζ που στο παρελθόν είχε πάρει κάποιες «κακές» αποφάσεις, σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η μητέρα του. «Η μαμά μου πάντα μού έλεγε να αντιμετωπίζω τους άλλους όπως θα ήθελα να με αντιμετωπίζουν και εκείνοι», δήλωσε ο 18χρονος σε συνέντευξή του τονίζοντας ότι αυτή η φράση της μητέρας του ήταν που τον ώθησε να επιστρέψει την επιταγή.

«Δεν είμαι σίγουρος πόσοι άνθρωποι, άστεγοι ή μη θα είχαν κάνει μία τέτοια πράξη καλοσύνης», δήλωσε ο συνιδρυτής του ασύλου που παρέχει στον Μόντρεζ Τζέφρις εκτός από στέγη και φαγητό, επαγγελματική κατάρτιση και βοήθεια στην αγορά εργασίας.