“Άρχουσα αλητεία”…

Ο τίτλος καθόλου υπερβολικός αν αναλογιστούμε το τί ακριβώς συμβαίνει γύρω μας και τί ακούνε τα αυτιά μας το τελευταίο διάστημα.

 Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας παρέδωσε την ετήσια έκθεση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για άλλη μια φορά παρακολουθούμε, σχολιάζουμε, χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο για τις ατασθαλίες, το φαγοπότι και το πάρτι που γίνεται, από την “άρχουσα τάξη” εις βάρος όλων εμάς.

Εκατομμύρια ευρώ κάνουν ύποπτες διαδρομές, συμφωνίες κλείνονται μέσω email(βλέπε ΚΟΤ) τ/κ περιουσίες αλλάζουν χέρια, με αποτέλεσμα κάποιοι να πλουτίζουν, ηθοποιοί στον ΘΟΚ, με εφάπαξ 300000 ευρώ, παράνομα ξενοδοχεία, παράνομα πρατήρια βενζίνης, παρανομίες στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, πολεοδομικές ζώνες που αλλάζουν, κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους, επαγγελματίες οδηγοί, που παριστάνουν τους ανίκανους, για να παίρνουν επιδόματα και το κερασάκι στην τούρτα, οι εκπρόσωποι μας στη βουλή, που κλαίγονται, γιατί το επίδομα των 580 ευρώ για οδοιπορικά, δεν τους φτάνει!

Όλα αυτά, συνθέτουν ένα τοπίο σαθρό, καταθλιπτικό, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη απόγνωση, δυστυχία και απελπισία τον απλό πολίτη, που προσπαθεί να βρει δύο ευρώ, για να αγοράσει γάλα στα παιδιά του.

Άραγε, θα έρθει εκείνη η μέρα που ο αηδιασμένος πολίτης θα αντιδράσει πραγματικά;

Πυθία