Άρχισαν τα χαϊδολογήματα στους Δημοσίους Υπαλλήλους

Είναι να μην πλησιάζουν εκλογές και το σάλιο των “wannabe” πολιτικών αρχίζει περιοδεία. Από που αλλού; Από τη μεγαλύτερη μερίδα των εργαζομένων που δεν είναι άλλοι από τους Δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έμαθαν πλέον πολύ καλά ότι σε προεκλογικές περιόδους πάντα και με μαθηματική ακρίβεια, βγαίνουν κερδισμένοι. Διεκδικούν κι επειδή όλοι τους καλοπιάνουν φλερτάροντας την ψήφο τους, γίνεται το δικό τους.

Σκέτη κοροϊδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νομοσχέδιο για το δικαίωμα των Δημοσίων Υπαλλήλων, να διεκδικούν κομματικά αξιώματα. Κάτι που ήδη συμβαίνει εδώ και χρόνια και απλά τώρα το θεσμοθετούμε, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το επόμενο νομοσχέδιο που δεν είναι άλλο από εκείνο που θα τους δίδει το δικαίωμα να διεκδικούν και Δημόσια αξιώματα.

Στην τελική μόνο οι Δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ικανότητες, να συνδικαλίζονται, να συμμετέχουν σε οργανώσεις και στα κόμματα έχοντας πάντα ισχυρή άποψη για όσα συμβαίνουν και περισσότερο όσα τους επηρεάζουν. Κάτι σαν “κράτος εν κράτει”. Πολλές φορές είδαμε να έχουν την πρόθεση να επιθυμούν μια θέση στην τοπική, αυτοδιοίκηση, στη Βουλή και όπου αλλού υπάρχουν εκλογές.

Έχουμε δει αμέτρητες φορές εκπαιδευτικούς, απλούς υπαλλήλους υπουργείων και ημικρατικών οργανισμών, να περιφέρονται από ραδιοφωνικούς σταθμούς σε τηλεοπτικά πάνελ και να τοποθετούνται εκ μέρους της κυβέρνησης στα διάφορα θέματα της επικαιρότητας, ετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την ικανοποίηση των φιλοδοξιών τους.

Αυτό το δικαίωμα αλήθεια ποιος τους το δίδει; Από που παίρνουν άδεια; Και αν στη μια το μεσημέρι και στις 8.30 το πρωί βρίσκονται σε τηλεοπτικά πάνελ, πότε δουλεύουν; Ή περνούν από το υπουργείο τους κτυπούν την καρτούλα τους για να πληρώνονται ταυτόχρονα και συνεχίζουν ανενόχλητα την προβολή τους;

Είναι και προκλητικό, αλλά κι επικίνδυνο να εμφανίζεται ο καθένας από αυτούς και να αναλύουν τις διάφορες αποφάσεις ωσάν να τις έλαβαν οι ίδιοι. Το φαινόμενο αυτό γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτο με τις φίρμες να αυξάνονται και να πληθύνονται, απαιτώντας λίγο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό λόγο. Φρένο πρέπει να βάλετε και όχι να θεσμοθετείτε κύριοι των κομμάτων αυτά τα φαινόμενα.