Άρπαξε το παιδί από τον πατέρα του, κατέληξε με χειροπέδες – Βρετανή μητέρα

Άρπαξε το παιδί της από τον πατέρα του και κατέληξε με χειροπέδες.  Ο λόγος για 35χρονη Βρετανίδα η οποία συνελήφθη χθες βράδυ, αμέσως μετά την επιστροφή της στη Κύπρο.  Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όπου οδηγήθηκε το πρωί εξέδωσε σήμερα διάταγμα μονοήμερης κράτησης εναντίον της, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση αρπαγής παιδιού, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 23 Ιουλίου 2015 στη Λάρνακα.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, λίγο πριν τα μεσάνυκτα της 23ης Ιουλίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από Βρετανό, ηλικίας 51 ετών, ότι για 15 χρόνια περίπου συζούσε με την ύποπτη και από τη σχέση τους απέκτησαν ένα γιο ηλικίας σήμερα 8 χρόνων.

Το Φεβρουάριο του 2011 ο 51χρονος και η 35χρονη μετακόμισαν μαζί με το γιο τους στην Κύπρο για μόνιμη διαμονή. Ενώ το ζευγάρι ζούσε στην Πύλα, τον Ιούλιο του 2014 χώρισε και η 35χρονη μαζί με το παιδί μετακόμισε στην περιοχή Ορόκλινης, με τους γονείς να προβαίνουν στις απαραίτητες διευθετήσεις ώστε το παιδί να μένει διαδοχικά και στους δύο.

Στις 23 Ιουλίου 2015 λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, η ύποπτη μέσω γραπτού μηνύματος, ανέφερε στον 51χρονο ότι θα μετέβαινε στη Βρετανία λόγω κάποιου οικογενειακού της προβλήματος. Ωστόσο ο παραπονούμενος, επειδή ανησύχησε για αρπαγή του παιδιού του, δεδομένου ότι δεν είχε δώσει την άδεια του για να ταξιδέψει ο 8χρονος εκτός Κύπρου, κατήγγειλε γύρω στις έντεκα το βράδυ της ίδιας ημέρας την υπόθεση στο ΤΑΕ Λάρνακας.

Μετά από εξετάσεις, μέσω της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του αεροδρομίου Λάρνακας διαπιστώθηκε ότι η 35χρονη αναχώρησε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της 23ης Ιουλίου για το Birmingham της Βρετανίας παίρνοντας μαζί και τον οκτάχρονο γιο της.

Στις 3 Αυγούστου 2015 εναντίον της 35χρονης εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο ενώ τα στοιχεία της τοποθετήθηκαν στον κατάλογο stop list. Στις 19 Αυγούστου λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Λάρνακας σύμφωνα με την οποία η ύποπτη βρισκόταν στην Κύπρο με σκοπό να μαζέψει προσωπικά της αντικείμενα και να επιστρέψει στην Αγγλία.

Γύρω στις έντεκα χθες το βράδυ η ύποπτη συνελήφθη στο σπίτι της στην Ορόκλινη και ανακρινόμενη προφορικά παραδέχθηκε ότι ήρθε στην Κύπρο για να πάρει τα προσωπικά της αντικείμενα και να αναχωρήσει για τη Βρετανία για μόνιμη διαμονή. Για το παιδί της ανέφερε ότι αυτό βρισκόταν στη Βρετανία και ότι ο λόγος που το μετέφερε χωρίς τη συναίνεση του πατέρα του, ήταν επειδή είχε προβλήματα με τον 51χρονο και διότι γνώριζε ότι δεν θα της επέτρεπε να πάρει το παιδί μαζί της.

Ο εξεταστής της υπόθεσης, ζητώντας από το Δικαστήριο την κράτηση της 35χρονης για μια μέρα, ανέφερε ότι θα ληφθεί κατάθεση από την ύποπτη, θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που έδωσε χθες βράδυ κυρίως αναφορικά με τη σχέση του γιου της με τον πατέρα του ενώ θα διερευνηθεί και ο τρόπος άφιξης της στην Κύπρο.