Άνω κάτω στην ΕΔΕΚ Πάφου – Έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου

Αναβρασμός επικρατεί στην ΕΔΕΚ  μετά  την επιστολή παραίτησης 10 από τα 17 μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος στη Πάφο. Με την επιστολή ζητούν ότι ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας Επαρχιακής Επιτροπής.

Ωστόσο, πριν από λίγο έγινε γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τέσσερα μέλη της Επαρχιακής εκτιμούν πως έχουν εξαπατηθεί και αναιρούν την υπογραφή που έχουν θέσει στη δήλωση του προέδρου του Κινήματος Μαρίνου Σιζόπουλου. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα αναιρέσουν την υπογραφή τους και άλλα μέλη.
Τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΕΚ στην επιστολή τους δηλώνουν ότι παραιτούνται από τη θέση τους και ζητούν τη σύγκληση έκτακτης επαρχιακής συνδιάσκεψης και εκλογές για την ανάδειξη νέας Επαρχιακής Επιτροπής.

Το θέμα θεωρείται τόσο σοβαρό, καθώς η Γραμματεία του Κινήματος πραγματοποίησε σήμερα το πρωί έκτακτη συνεδρία όπου αποφασίστηκε το θέμα να παραπεμθεί στην προγραμματισμένη για απόψε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κώστας Ευσταθίου, ανέφερε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στο Πολιτικό Γραφείο απόψε για σκοπούς ενημέρωσης.

Σε μια προσπάθεια της ηγεσίας του κόμματος να τον «καθαιρέσει από πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής λόγω της διαφοροποίησης του στο Κυπριακό», αποδίδει ο Γιώργος Νικάνδρου τις επιστολές παραίτησης που απέστειλαν αρχικά τα 10 από τα 17 μέλη της επαρχιακής επιτροπής του κόμματος.
Ο κ. Νικάνδρου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι «εγκάθετοι της ηγεσίας του κόμματος, λειτουργώντας συνωμοτικά, άσκησαν πιέσεις σε μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής να υπογράψουν επιστολή παραίτησης προκειμένου να διαλυθεί η Επαρχιακή Επιτροπή και να προκηρυχθούν εκλογές».
Στόχος αυτών των παραιτήσεων, πρόσθεσε, είναι η θέση του ιδίου για το Κυπριακό και ιδιαίτερα η θέση του σχετικά με τη δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία.
Ο κ. Νικάνδρου χαρακτήρισε «πραξικοπηματικές, πολιτικά ανήθικες, μεθοδεύσεις της ηγεσίας του κόμματος».
Επί του θέματος ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚμ Μαρίνος Σιζόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες.
Μιλώντας ωστόσο στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ θα εξετάσει και να διαχειριστεί το θέμα. Η διαδικασία, κατέληξε, είναι δρομολογημένη στη βάση του καταστατικού.
Με βάση το καταστατικό της ΕΔΕΚ ενεργοποιούνται διαδικασίες για εκλογές όταν παραιτηθούν τα μισά μέλη.