Άνω κάτω και ο αθλητικός κόσμος από τη τρομοκαρατία- Αναβάλλονται αγώνες και ομάδες φοβούνται να ταξιδέψουν στη Γαλλία!

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες του Βελγίου και της Ισπανίας αποφάσισαν ομόφωνα τη ματαίωση του μεταξύ τους φιλικού στις Βρυξέλλες, υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή θορύβησαν τους Βέλγους και ως εκ τούτου πρότειναν να μην διεξαχθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με αντίπαλο την Ισπανία που ήταν προγραμματισμένος για το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

“Σε συννενόηση με τις σχετικές Αρχές και την εθνική ομάδα της Ισπανίας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου αποφάσισε να ακυρώσει το παιχνίδι.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση ήρθε σε επικοινωνία με την βελγική ομοσπονδία και συνέστησε να μην διεξαχθεί το ματς που ήταν προγραμματισμένο για το βράδυ της Τρίτης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή είναι πολύ υψηλό και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ένα ύποπτο άτομο.

Λυπούμαστε πραγματικά που ένα τέτοιο φιλικό μεταξύ δύο ομάδων με μεγάλο κίνητρο ακυρώνεται την τελευταία στιγμή και καταλαβαίνουμε την απογοήτευση πολλών οπαδών.

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την ασφάλεια είτε των παικτών είτε των οπαδών”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η βελγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Την ίδια ώρα η καλαθοσφαιρική Μπιλμπάο αρνήθηκε να ταξιδέψει στη Γαλλία, για παιχνλιδι του Eurocup και χρειάστηκε να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της Μπιλμπάο η Ευρωλίγκα για να ταξιδέψει η Μπιλμπάο στη Γαλλία για το παιχνίδι του Eurocup με την Ναντέρ.

Οι Βάσκοι, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, δεν είχαν καμία πρόθεση να ταξιδέψουν σε γαλλικό έδαφος. Η διοργανώτρια επενέβη και αφού εγγυήθηκε για την ασφάλεια της αποστολής (η οποία θα βγει από το ξενοδοχείο μόνο για προπόνηση και για κανέναν άλλο λόγο) η Μπιλμπάο μπήκε στο αεροπλάνο για το Παρίσι.

Οχι όμως στο σύνολό της. Ο Σον Τζέιμς αρνήθηκε να ταξιδέψει καθώς η σύζυγός του ανησυχούσε πάρα πολύ γι αυτό το ταξίδι. Οι ιθύνοντες της ομάδας δεν θέλησαν να τον πιέσουν και έτσι ο Αμερικανός έμεινε στο Μπιλμπάο μαζί με τον τραυματία Ερβέλ.