Άντρας νταής – απειλούσε και βίαζε τη συμβία του

Δεύτερη υπόθεση βιασμού αλλοδαπής, τη δεύτερη σε 24 ώρες, διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας. Αυτή τη φορά 35χρονη Εσθονή, μόνιμη κάτοικος Λάρνακας, κατήγγειλε τον 44χρονο Ελληνοκύπριο πρώην συμβίο της ότι σε τακτά διαστήματα τις τελευταίες ημέρες «τη βίασε», άσκησε βία σε βάρος της, της επιτέθηκε άσεμνα και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει με κυνηγετικό αν τον εγκατέλειπε ή αν προχωρούσε σε καταγγελία του στην Αστυνομία.

Ο ύποπτος για τις τέσσερις αυτές κατηγορίες οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και μετά από συνοπτική διαδικασία εγκρίθηκε η κράτησή του για 4 ημέρες για τη διευκόλυνση των ερευνών και ανακρίσεων του ΤΑΕ Λάρνακας.

Όταν ρωτήθηκε από το Δικαστήριο αν έχει να αναφέρει οτιδήποτε για όσα του καταλόγισε ο εξεταστής της υπόθεσης, ανέφερε στο Δικαστήριο ότι «όλα όσα λέει αυτή είναι ψέματα». Φόβο και τρόμο ένιωθε η Εσθονή σύμφωνα με την ένορκη μαρτυρία του εξεταστή της υπόθεσης στο Δικαστήριο. Είτε όταν τον καλούσε στο σπίτι της μετά που χώρισαν για να λύσουν τις διαφορές τους είτε κατά τη συνεύρεση τους.. Εκείνη του ζητούσε να διακόψουν την επαφή πριν ολοκληρώσουν, αλλά αυτός συνέχιζε, εξασκούσε σε βάρος της σωματική βία και μάλιστα την απειλούσε ή την προειδοποιούσε με τη χρήση κυνηγετικού, αν δεν καθόταν φρόνιμα για να τελειώσει… Το όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς του ΤΑΕ.

Η παραπονούμενη εξετάσθηκε από ιατρούς στο νοσοκομείο Λάρνακας και διαπιστώθηκαν μώλωπες και άλλα κτυπήματα, παλαιά και πρόσφατα. Παρόλα αυτά όμως φοβόταν να τον καταγγείλει στη Αστυνομία και το τελευταίο 48ωρο, 2-3 φορές πήγε στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό αλλά φοβήθηκε να δώσει κατάθεση εναντίον του και σηκώθηκε και έφυγε. Ο ύποπτος φέρει επίσης τραύματα και εγκαύματα και εξετάσθηκε από ιατροδικαστή.

Πηγή: Φιλελεύθερος