Άλλο ένα μετάλλιο για τον Κοντίδη άλλη μια στιγμή περηφάνιας για εμάς!

Άλλο ένα μετάλλιο (αργυρό), άλλος ένας θρίαμβος, προστέθηκε στη συλλογή του Παύλου Κοντίδη, που φρόντισε για πολλοστή φορά να  επικυρώσει την περίοπτη του θέση, ανάμεσα στην ελίτ της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Τσινγκτάο της Κίνας τον περασμένο μήνα, σήμερα ανέβηκε ξανά στο βάθρο, αυτήn τη φορά στη δεύτερη θέση, στη διοργάνωση του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (στην κατηγορία Laser), που άρχισε την περασμένη Πέμπτη και συμπληρώθηκε σήμερα (Κυριακή, 1.11.2015) στο Αμπου Ντάμπι.

Ο Κύπριος πρωταθλητής στη σημερινή διαδρομή των μεταλλίων, μετά από μια καταπληκτική προσπάθεια, υπόδειγμα σταθερότητας διαχείρισης, αγωνιστικής συνέπειας και εξαιρετικού «διαβάσματος» του καιρού, (εφαρμόζοντας έτσι και την κατάλληλη τακτική), πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω όλους τους αντιπάλους.

Δεν ανέβηκε το πρώτο σκαλί, στη γενική κατάταξη, αλλά και το δεύτερο υπεραρκετό είναι. Υπενθυμίζεται ότι στην τελική αυτή διοργάνωση του θεσμού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας μετείχαν οι καλύτεροι είκοσι αθλητές στην κατηγορία, με βάση την κατάταξη τους σε όλη τη σειρά της διοργάνωσης.

Ενθουσιασμένος (δεν γινόταν κι’ αλλιώς) ήταν ο πρωταθλητής μας μόλις τέλειωσε η διαδρομή. Να τι μας είπε, ασθμαίνοντας …βγαίνοντας από το νερό:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα  να πάρω τη δεύτερη θέση  σε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση, με ένα τόσο έντονο συναγωνισμό. Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια και ανταμείφθηκα. Το πίστευα από την αρχή  και το κυνήγησα. Πέρα από την αγωνιστική πλευρά υπάρχει και η ψυχολογική. Νοιώθω δυνατός και συνεχίζω με θέληση.  Μεγάλος στόχος είναι η Ολυμπιάδα.  Ευχαριστώ τον ΚΟΑ, τον ΟΠΑΠ και το «Λεβέντειο» ίδρυμα για τη στήριξη που μου παρέχουν».

Πρώτος στη γενική κατάταξη ο Αυστραλός Τομ Μπάρτον και τρίτος ο συμπατριώτης του Μάθιου Βερν.

Ο πρωταθλητής μας φθάνει στην Κύπρο, αύριο, γύρω στις 12.30, το μεσημέρι.