Άλλο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παγκόσμιους αγώνες, Μπράβο Νικολ ( Βίντεο)

Τεράστια επιτυχία για την Νικόλ Κυριακοπούλου και την Ελλάδα , η Ελληίδα αθλήτρια   κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το πρώτο στην ιστορία στο επι κοντώ και το πρώτο για την Ελλάδα στο θεσμό μετά το χάλκινο της Πηγής Δεβετζή στην Οζάκα το 2007.

Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.50, τα οποία πέρασε με ευκολία. Στα 4.60 αντιμετώπισε δυσκολίες, αφού χρειάστηκε δύο προσπάθειες, όμως η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή, καθώς πέρασε τα 4.70 και 4.80 με την πρώτη προσπάθεια!

Με τα 4.80 “κλείδωσε” το μετάλλιο, καθώς είχαν μείνει μόνο τρεις αθλήτριες και συγκεκριμένα η Κυριακοπούλου με τις Γιαρισλέι Σίλβα και Φαμπιάνα Μούρερ. Στα 4.85 απέτυχε, αντίθετα με τις δύο συναθλήτριες της,  οι οποίες τα πέρασαν με την πρώτη. Γι’ αυτό το λόγο άφησε τα 4.85 και προσπάθησε να περάσει τα 4.90, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το χρυσό κατέκτησε η Σίλβα, η οποία πέρασε με επιτυχία τα 4.90 στην τελευταία της προσπάθεια, εν αντιθέσει με την Μούρερ που είχε τρεις αποτυχημένες.