Άλλη μια οικογένεια στα όρια της φτώχιας – Τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα δεν έχουν τελειωμό …

Η φτώχια , ο πόνος και η δυστυχία δεν έχουν τελειωμό σε αυτόν τον τόπο. Άλλη μια μονογονεϊκή οικογένεια που ζει στα όρια της φτώχιας  έχοντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και την γραφειοκρατία που ταλανίζει εδώ και χρόνια τον τόπο αυτό.

Η κ. Μαρία είναι άλλη μια περίπτωση από τις πολλές που ζει μόνη και προσπαθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες να προσφέρει στο παιδί της ότι μπορεί, με τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της  απών , χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα , με την κ. Μαρία να παλεύει χωρίς δουλεία , γιατί λόγω ασθένειας δεν μπορεί να εργαστεί.

Η μητέρα παλεύει με μοναδικό σύμμαχο το μικρό βοήθημα από το γραφείο ευημερίας, το οποίο δεν αρκεί ούτε για τα βασικά, ενώ την ίδια ώρα οι λογαριασμοί τρέχουν , τα έξοδα τρέχουν μιας και η κα. Μαρία έχει και ένα παιδί , το οποίο είναι μαθητής και έχει τις δικές του σημαντικές ανάγκες.

Όπως αναφέραμε και ποιο πάνω η εν λόγω μητέρα έχει προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται φάρμακα , και συχνές επισκέψεις στους γιατρούς, για να επισκεφτεί όμως τον δημόσιο γιατρό η κα. Μαρία όπως και πολλοί άλλοι ασθενείς με παρόμοια προβλήματα χρειάζεται να πληρώσουν εγγραφή στο νοσοκομείο και να δίνουν ένα μικρό ποσό για την επίσκεψη στον γιατρό. Ενώ πολλές φορές αναγκάζεται να πληρώνει αρκετά λεφτά για φάρμακα που αγοράζει από ιδιωτικά φαρμακεία γιατί όπως η ίδια μας είπε δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο.

Με τα έξοδα λοιπόν να είναι διογκωμένα και τα έσοδα πενιχρά , γίνονται από την οικογένεια περικοπές σε βασικά είδη με αποτέλεσα το ψυγείο να είναι άδειο και να λείπουν από μέσα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Πως μπορεί λοιπόν να ζήσει αυτή η οικογένεια όταν από το ψυγείο λείπουν τα απαραίτητα ;

Δυστυχώς αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική, υπάρχουν δεκάδες οικογένειες, που ζουν στα όρια της φτώχιας και αντί να έχουν δίπλα τους ένα κράτος πρόνοιας, έχουν απέναντί τους ένα κράτος γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας …