Άλλαξε τροπάριο η Ρωσίδα που επιτέθηκε στον άντρα της – Τι ισχυρίζεται

Τα πυρά της προς τον σύζυγο της  στρέφει τώρα η 27χρονη Ρωσίδα που συνελήφθη μετά που επιτέθηκε στον 55χρονο ελληνοκύπριο άντρα της τα ξημερώματα στη Λεμεσό.  Η νεαρή ισχυρίστηκε στους ανακριτές ότι ο άντρας της την κακοποιεί, ισχυρισμοί που δεν πείθουν τους αστυνομικούς, ιδιαίτερα αυτούς που δέχθηκαν επίθεση από την μαινόμενη γυναίκα.  Η 27χρονη αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη το απόγευμα μετά που θα κατηγορηθεί για διάφορα αδικήματα μεταξύ των οποίων και βία στην οικογένεια.  Αδικήματα που δυστυχώς παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση τα τελευταία δύο χρόνια στη Κύπρο.

Το περιστατικό συνέβη στη 1 τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Λεμεσού.  55χρονος Ελληνοκύπριος μη μπορώντας να αντέξει την επιθετική συμπεριφορά της 27χρονης Ρωσίδας συζύγου του ειδοποίησε την αστυνομία ζητώντας βοήθεια.  Αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου και με την άφιξη τους εντόπισαν την 27χρονη να βρίσκεται σε κατάσταση μέθης και να σπάζει ότι έβρισκε μπροστά της στο διαμέρισμα όπου διαμένει με τον σύζυγο και το παιδί της.  Παρά την παρουσία των αστυνομικών η νεαρή συνέχιζε να επιτίθεται στον σύζυγο και όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την σταματήσουν, τους εξύβρισε και τους επιτέθηκε!

Χρησιμοποιήθηκε η ανάλογη βία και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην μαινόμενη σύζυγο. Η νεαρή οδηγήθηκε στα κρατητήρια και το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης της.  Το παιδί ηλικίας 1 χρόνου τέθηκε υπό την προσωρινή προστασία του γραφείου ευημερίας και ήδη λειτουργοί που το παρέλαβαν το μετέφεραν στην παιδική στέγη.

Το περιστατικό οικογενειακής βίας δεν είναι το μόνο που διερευνά η αστυνομία καθώς εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για τέτοια αδικήματα ανά το παγκύπριο. Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελούν τα στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου Αστυνομίας, όπου το 2014 καταγγέλθηκαν στην αστυνομία 884 υποθέσεις. Από αυτές οι 139 αφορούσαν βία στην οικογένεια που ασκήθηκε από γυναίκα εναντίον του συζύγου της.

Επίσης σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου Πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας στην οικογένεια, οι υποθέσεις το 2014 ξεπέρασαν 1636 εκ των οποίων 245 γυναίκες είχαν κακοποιήσει τους συμβίους τους. Αριθμοί που εκτιμάται ότι έχουν πολλαπλασιαστεί για το 2015 όπου τα στοιχεία δεν έχουν καταγραφεί ακόμη.