Άθλιος πα«τέρας»

Ακόμα μια υπόθεση σεξουαλικής άσεμνης επίθεσης και απειλή εις βάρος ανηλίκου βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Δεκατριάχρονη από την Πάφο καταγγέλλει τον 42χρονο πατέρας της ότι από το Γενάρη του 2015 προέβαινε σε άσεμνες επιθέσεις σε βάρος της.

Τα υπόλοιπα λίγο πολύ γνωστά. Όπως σε κάθε περίπτωση, ο 42χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Από ‘κει και έπειτα αναμείνατε στο ακουστικό σας…

Τέτοιες ιστορίες έχουν γίνει δυστυχώς καθημερινότητα. Και πάντα προσπερνιούνται ελαφρά την καρδία. Ωστόσο, ασχολούμενη χρόνια με το αστυνομικό ρεπορτάζ, κάθε φορά αδυνατώ να γράψω ή να αναπαράξω προφορικά τις λεπτομέρειες τέτοιων θεμάτων.

Τα θέματα αυτά δεν συγκινούν καν σαν μέγεθος είδησης.

Οι μπαμπάδες, σαν της 13χρονης, παραδίδουν τη ζωή τους στο πιο πηχτό σκοτάδι. Κάνουν παιδιά, επειδή βαρέθηκαν να φορέσουν προφυλακτικό ή ήταν πολύ μεθυσμένοι, για να θυμηθούν να το βάλουν.

Οι μπαμπάδες, σαν της 13χρονης, κατεβάζουν μπουκάλια ουίσκι και κακοποιούν την αθωότητα. Τη βρίζουν, την απειλούν, την κλωτσάνε, της δίνουν χαστούκια και μπουνιές.

Οι μπαμπάδες, σαν της 13χρονης, προτιμούν να σέρνονται μεθυσμένοι σε λερωμένα κρεβάτια, παρά να πούνε παραμύθια πάνω απ’ την κούνια.

Οι μπαμπάδες, σαν της 13χρονης, επιμένουν ν’ αφήνουν τα παιδιά τους στο μοιραίο σκοτάδι της δικής τους ζωής. Και το καταφέρνουν, γιατί ζουν σ’ ένα κράτος, που αδυνατεί να προστατεύσει τον πολίτη, αφαιρώντας την επιμέλεια από τέτοιους γονείς.

Επειδή κανένας που μένει δίπλα τους, από πάνω τους ή από κάτω τους δεν καταγγέλλει όσα ακούει και βλέπει. Που ακόμα κι αν τα καταγγείλει, είναι αμφίβολο, αν το κράτος θα κάνει τη δουλειά του.

Οι μπαμπάδες, σαν της 13χρονης, ίσως έγιναν τέτοιοι μπαμπάδες, επειδή είχαν κι αυτοί ένα μπαμπά, σαν αυτόν της 13χρονης.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες παιδικές υπάρξεις υπάρχουν στον κόσμο πνιγμένες στην ανευθυνότητα των μεγάλων;

Ε.. εσύ μπαμπά της 13χρονης και οποιασδήποτε 13χρονής… Ένα παιδί έχει θεμελιώδη δικαιώματα και δεν του κάνεις καμία χάρη που του τα αναγνωρίζεις, γιατί τα αξίζει.

Ένα παιδί έχει προσωπικότητα και χρειάζεται την προστασία και την προσοχή σου, για να μπορέσει να εξελιχθεί.

Ένα παιδί είναι πάντα παιδί. Μην το χαλαλίζεις. Προστάτεψε το, όπως προστάζει η φύση.

Και αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να το κάνεις…να καείς στην πυρά δημόσια ΑΘΛΙΕ μπαμπά της 13χρονης και οποιασδήποτε άλλης 13χρονης.

Φήμη