Άγρια καταδίωξη και πυροβολισμοί στη Λευκωσία – Χειροπέδες σε τρεις – Με τα κιλά η κάνναβη

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς  και συγκρούσεις περιπολικών με αυτοκίνητο εμπόρων ναρκωτικών στους δρόμους της Λευκωσίας! Χειροπέδες σε τρεις που στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία και πλέον κιλά κάνναβης. Αντί να κάνουν άγρα πελατών, έκαναν τελικά άγρα… αστυνομικών και κατέληξαν στα αστυνομικά κρατητήρια.

Η επεισοδιακή καταδίωξη εκτυλίχθηκε στις 8.30 χθες βράδυ όταν μέλη της ΥΚΑΝ μετά από πληροφορία ανέκοψαν για έλεγχο μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα που οδηγούσε 35χρονος στην περιοχή Καλλιθέας στο Δάλι.  Στις δύο τσάντες ώμου που κρατούσε ο μοτοσικλετιστής εντοπίστηκαν τρία κιλά κάνναβης, έτσι συνελήφθη.

Αυτοκίνητο που ακολουθούσε τον 35χρονο, μόλις αντιλήφθηκε τη σύλληψη του έκανε στροφή και απομακρύνθηκε από τη σκηνή.  Περιπολικά της ΥΚΑΝ άρχισαν να τον καταδιώκουν αφού η πράξη του κίνησε υποψίες.  Ακολούθησε δραματική καταδίωξη στους δρόμους της περιοχής με τον οδηγό του αυτοκίνητου να αναπτύσσει ιλιγγιώδη ταχύτητα.  Δύο περιπτώσεις μάλιστα συγκρούστηκε με τα περιπολικά της αστυνομίας όταν επιχειρήθηκε η ανακοπή του οχήματος.  Έτσι αστυνομικοί έκαναν χρήση τα υπηρεσιακά τους πιστόλια και αφού έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα, στη συνέχεια πυροβόλησαν τα ελαστικά του ύποπτου αυτοκινήτου.

Μόλις ακινητοποιήθηκε, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οδηγός του οχήματος ήταν 28χρονος και συνοδηγός 26χρονος και οι δύο από τη Λευκωσία.  Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε μισό κιλό κάνναβης, έτσι οι δύο συνελήφθησαν.

Και οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα αστυνομικά κρατητήρια και τέθηκαν υπό κράτηση.  Το πρωί θα οδηγηθούν ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας  για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.