Υπερήφανος Εθνικιστής

Στην ουσία τι είναι ο εθνικισμός; Είναι η πεποίθηση ότι η φυλή μας, η ράτσα μας, είναι ανώτερη από τις υπόλοιπες. Είναι η υπερηφάνεια της καταγωγής.

Με λίγα λόγια και για να σας μπάσω στην φιλοσοφία του άρθρου για να μην κουράζεστε, είναι η υπερηφάνεια ότι οι Κυπριακές πορδές, είναι ουσιαστικά Ελληνικές πορδές και οι πορδές αυτές μυρίζουν καλύτερα από τις πορδές άλλων λαών και άλλων φυλών. Υπερήφανος Ελλην. Υπερήφανος Κύπριος.

Εθνική Ανωτερότητα

Ο όρος υπερηφάνεια σημαίνει το αίσθημα έντονης ικανοποίησης και αυτοεκτίμησης που έχει κάποιος για κάτι σπουδαίο που έκανε. Ποιο είναι αυτό το σπουδαίο που έκαναν οι εθνικιστές; Μάλιστα σωστά το υπολογίσατε. Έτυχε να γεννηθούν στην Ελλάδα ή στη Κύπρο. Το εσφαλμένο της αντίληψης περι ανωτερότητας, πηγάζει από τη τυχαία με βάση το νόμο των πιθανοτήτων γέννησή, γεωγραφικά σε ένα μέρος.

Το αντρικό σπέρμα που μπήκε στον γυναικείο κόλπο έτυχε να ήταν από Ελληνικό μόριο και αυτό το σπέρμα το οποίο κατάφερε τελικώς να εισχωρήσει στο γυναικείο ωάριο έτυχε να είναι ο εθνικιστής με τη μαύρη φανέλα που στέκεται απέναντί σου και σου δηλώνει υπερήφανος Έλλην. Εάν το εισχωρών μόριο ήτο Γαλλικό, το γεννηθέν τέκνο θα συμμετείχε στο ενθικιστικό κόμμα της Λε Πεν. Εάν το εισχωρών μόριο ήτο Τούρκικο θα έσκυβε κάθε τρεις και λίγο για να προσευχηθεί στο Αλλάχ.

Όπως υπάρχουν οι περήφανοι Έλληνες, υπάρχουν οι περήφανοι Γάλλοι, Τούρκοι, Αμερικάνοι, Άγγλοι και ούτω καθεξής. Όλοι εξ υμών θεωρούν ότι η «ράτσα» τους είναι η ανώτερη στο κόσμο. Ότι το DNA τους είναι πιο ανεπτυγμένο και φυλετικά ισχυρότερο. Συνεπώς αδυνατώ να αντιληφθώ προς τι η «υπερηφάνεια» γιατί είμαι Έλλην, γιατί είμαι Κύπριος και γιατί γενεαλογικά είμαι ανώτερος από άλλα τεκνοποιηθέντα σπέρματα.

Εθνική Επικράτηση

Μια άλλη πάθηση των όσων ασπάζονται εθνικιστικές αντιλήψεις, είναι η πεποίθηση ότι μπορούμε εν τέλει να υπερισχύσουμε των αντιπάλων μας κατόπιν συνεργασιών που θα έχουμε με άλλους υπερήφανους γενεαλογικά ανθρώπους. Στη δική μας περίπτωση θεωρούμε ότι ο Έλλην Τσολιάς, με τον Ρώσσο στρατιώτη, θα συμμαχήσουμε και θα πατάξομεν τους Μουσουλμάνους. Τους κακούς. Λες και 42 χρόνια ο περήφανος τσολιάς και ο Ρώσσος στρατιώτης κόπτονταν για το μέλλον της πατρίδας μας και για την απελευθέρωσή μας.

Επειδή υπάρχουν όμως και οι προφητείες του Παΐσιου, που προϋποθέτουν την άφιξη του ξανθού γένους που θα ισοπεδώσει τους εχθρούς μας, αποκτά αυξημένο ενδιαφέρον η πεποίθησή μας αυτή περι απελευθέρωσης. Δεν μας φτάνουν μάλιστα τα Τούρκικα και Βρετανικά στρατεύματα που στρογγυλοκάθισαν στη Κύπρο, υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν σωστό να παραχωρήσουμε και Ρωσικές βάσεις έτσι για να μετατρέψουμε τη Κύπρο σε στρατιωτική Ρώσικη σαλάτα. Τώρα που το σκέφτομαι γιατί να μην δώσουμε και στους αδελφούς εν αερίω Εβραίους καμία βασούλα έτσι για να έχουμε όλα τα νώτα μας προφυλαγμένα.

Φιλανθρωπικό Έργο

Εκεί που πραγματικά παραδέχομαι τους εθνικιστές, είναι η φιλανθρωπίες τους. Πραγματικά υπάρχουν παιδιά που το νιώθουν και συνεισφέρουν στο συνάνθρωπό τους. Είτε με συλλογές τροφίμων, είτε με άλλες αγαθοεργίες, ενισχύοντας ανθρώπους που γενικώς πάσχουν. Όμως από την άλλη, τέτοιου είδους φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ή και πράξεις, δεν πρέπει να τυγχάνουν διαφημιστικής καπήλευσης. Όταν βοηθάς ένα συνάνθρωπό σου ή συλλέγεις τρόφιμα, δεν το ποστάρεις στο Facebook ούτε βγάζεις επίσημες ανακοινώσεις.

Από τη στιγμή που η προσπάθειά να βοηθήσεις ένα συνάνθρωπο σου, δημοσιοποιείται με αυτό τον τρόπο, σημαίνει ότι αποτελεί μέρος πολιτικής εκστρατείας και καμπάνιας και όχι γνήσια προσπάθεια βοήθειας κάποιων ανθρώπων. Σημαίνει ότι στο πόνο κάποιων ανθρώπων, στην στέρηση κάποιων ανθρώπων, προσπαθείς πολιτικά να σκοράρεις κάποιους πόντους και κάποιους ψήφους.

Κατάληξη

Έτυχε να γνωρίσω σημαντικά στελέχη του ΕΛΑΜ στη Κύπρο. Τυγχάνουν του απεριόριστου θαυμασμού και εκτίμησής μου. Δεν θεωρώ ούτε κατά το ελάχιστον ότι αυτά που κάνουν, τα κάνουν με αλλότρια κίνητρα και συμφέροντα. Το ότι διαφωνώ ιδεολογικά μαζί τους, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Δημοκρατίας.

Η διάθεση όμως του να προσφέρεις στα κοινά και στο κοινό, δεν μπορεί να γίνεται με την πεποίθηση ανωτερότητας. Υπάρχει κρίση στη πολιτική. Γιατί οι πολιτικοί μας τάγοι και τράγοι θεωρούν εσφαλμένα ότι μια ζωή θα καθόμαστε να ακούμε βλέπουμε τις αηδίες τους και τις πολιτικές τους κλίκες και ντρίμπλες και θα μείνουμε απαθείς. Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για νέους πολιτικούς, με νέες απόψεις, ιδέες και αντιλήψεις. Με διάθεση να προσφέρουν με καθαρά χέρια.

Οι νέες ιδέες και αντιλήψεις όμως, δεν μπορούν να προέρχονται από παρωχημένες αντιλήψεις και εθνικιστικές ατάκες του παρελθόντος. Ιδέες που λίγο έλειψε να καταστρέψουν το σύγχρονο κόσμο στον οποίο ζούμε. Ιδέες που προϋποθέτουν την αντίληψη ότι εγώ είμαι ανώτερος ή καλύτερος από το γείτονα. Ιδέες που προϋποθέτουν ότι ο Θεός κάθισε την ογδόη μέρα από τα ουράνια και μοίρασε κοτσιάνια αποκλειστικής κατοχής, χρήσης και διάθεσης της γης που πατούμε.

Τούτα τα χώματα που πατούμε, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Άνθρωποι τα πατούν, άνθρωποι τα εκμεταλλεύονται, άνθρωποι πεθαίνουν και άνθρωποι τους διαδέχονται. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα περιορισμένο αριθμό ετών σε αυτό το πλανήτη, να αντιληφθούν ότι η μοίρα μας είναι κοινή, το μέλλον μας κοινό, τα προβλήματα μας κοινά και συνεπώς κοινοί πρέπει να είναι και οι αγώνες μας για την ευημερία της κάθε ανθρώπινης ψυχής που έτυχε να ζει σε αυτό το μικρό πλανήτη. Η Κύπρος είναι μια στάλα στον παγκόσμιο χάρτη. Και η γή μια στάλα στο σύμπαν όπως το γνωρίζουμε. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Σπάρτακος