Τραγωδία με 15 μαθητές νεκρούς στην Ινδία

Τουλάχιστον 15 μαθητές σκοτώθηκαν σήμερα στη βόρεια Ινδία όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην Αλιγκάντζ”, στην περιοχή Ετάχ. “Τουλάχιστον 15 μαθητές φέρεται ότι είναι νεκροί. Γίνονται επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών”, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας του κρατιδίου του Ουτάρ Πραντές, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Η αστυνομία της περιοχής Ετάχ επιβεβαίωσε στη συνέχεια στο AFP τον θάνατο 15 παιδιών, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών μαθητών μπορεί να ανέλθει έως και τους 20.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, αν και τον χειμώνα, λόγω της πυκνής ομίχλης που περιορίζει την ορατότητα, σημειώνονται συχνά τροχαία δυστυχήματα.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε μέσω Twitter την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων. “Αισθάνομαι τον πόνο των οικογενειών που πενθούν και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο μικρών παιδιών”, αναφέρει.

Περίπου 150.000 άνθρωποι έχασαν πέρυσι τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στην Ινδία, δηλαδή σχεδόν 400 την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/sigmalive