Τελετή παρασημοφόρησης του Καρογιάν, της Αντιγόνης, του Λακκοτρύπη και των άλλων

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, λίγο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των καλπών του Α’ Γύρου των προεδρικών εκλογών, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, παραδέχετο δημόσια την ήττα του.

Σήμερα και προ μερικών ωρών, αναγνώρισε με τον πλέον επίσημο τρόπο, αυτούς που τον νίκησαν. Τον Μάριο Κάρογιαν, τον Γιάννο Λακκοτρύπη, την Αντιγόνη Παπαδοπούλου και αρκετά άλλα στελέχη.

Γιατί με την διαγραφή αυτών των μελών, επισημοποιεί πλέον και τους λόγους της αποτυχίας του. Αναγνωρίζει πως αυτοί οι άνθρωποι, όχι μόνον οι 22 «ηγέτες» των αντιφρονούντων αλλά οι χιλιάδες που τους ακολούθησαν, ότι τον «νίκησαν» στις εκλογές και του στέρησαν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο.

Τι κι αν η προεκλογική του διήρκησε σχεδόν ενάμιση χρόνο. Τι κι αν δαπάνησε όλα αυτά τα χρήματα που ουδείς μπορεί να υπολογίσει. Τι κι αν χαρακτήρισε ως δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού τις προεδρικές εκλογές. Τι κι αν ανέμενε τον ήλιο της αλλαγής, την ρεβάνς του 2008, την επικράτηση της πορφυρογέννητης φυλής και των μεγάλων σωτήρων της πατρίδος μας από τους μειοδότες και πουλημένους της λύσης… Τον γονάτισαν αυτοί που με ειρωνεία και υπεροψία αντιμετώπιζε και με επιδεικτικό τρόπο παραγκώνιζε μετά την εκλογή του.

Σήμερα δεν διέγραψε στελέχη… τους παρασημοφόρησε. Τους αναγνώρισε την δύναμη και αφοσίωση που επέδειξαν σε αυτή την μονομαχία, από την οποία βγήκε χαμένος.

Χαμένος όμως δεν είναι μόνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Χαμένος είναι ο ευρύτερος κεντρώος και σοσιαλιστικός χώρος, που μετατρέπεται σιγά-σιγά σε συμμοριτοπόλεμο.

Μη σκιάζεστε για τη διαγραφή αντιφρονούντες. Γνωρίζατε ότι θα έρθει αυτή η ώρα. Δεν είχατε αυταπάτες. Με πλήρη συνείδηση και συναίσθηση των πράξεών σας, πληρώσατε το Νικόλα Παπαδόπουλο και τη παρέα του, με το ίδιο νόμισμα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος όμως σας έκαμε και ένα καλό. Σας προσανατόλισε… σας έφτιαξε την πυξίδα που μέχρι πρότινος έδειχνε μάταια ΔΗΚΟ.

Διογένης