Σώζοντας ζωές παραμονή Χριστουγέννων – Η υπέροχη ανάρτηση ενός γιατρού

Συχνά το ξεχνάμε, αλλά την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς ετοιμάζονται για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, κάποιοι συνάνθρωποί μας εργάζονται για όλους εμάς.

Ένας από αυτούς, ο Στάθης Κουλούρης, γιατρός στην Καρδιολογική Κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook, διηγήθηκε την ευχάριστη κατάληξη που είχε η περιπέτεια ενός ασθενή, παραμονή Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, αν και ο ίδιος δεν εφημέρευε, έσπευσε να βοηθήσει τον εφημερεύοντα καρδιολόγο, για την επείγουσα αντιμετώπιση του περιστατικού. Μπορεί να έχασε κάποιες ώρες οικογενειακές και μάλιστα μια τέτοια μέρα, όμως το χαμόγελο και το ευχαριστώ του ασθενή, δεν το ανταλλάσσει με τίποτα, αποδεικνύοντας, στην πράξη, το μεγαλείο του ιατρικού λειτουργήματος.

Όπως γράφει ο ίδιος: «Προσπαθούσα να βρω μία φωτογραφία… και εγώ με τη σειρά μου για να ευχηθώ. Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο και με ενημερώνει ο συνάδελφος και φίλος μου εφημερεύων Καρδιολόγος ότι υπάρχει ασθενής με μεγάλη περικαρδιακή συλλογή, που προκαλεί καρδιακό επιπωματισμό και πρέπει να διενεργηθεί επείγουσα Περικαρδιοπαρακέντηση. Παραμονή Χριστουγέννων, την γκαντεμιά μου μέσα… Ευτυχώς όλα πήγαν καλά βγάλαμε περίπου 900 ml και ο ασθενής ανέκαμψε!!! Μπορεί παραμονή να έχασα ώρες οικογενειακές αλλά το χαμόγελο και το ευχαριστώ από τον ασθενή δεν το ανταλλάσσω με τίποτα!!! Για αυτό το μόνο πάλι που θα ευχηθώ είναι ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ!!!».

Πηγή:dialogos.com