Συζήτησαν για το Κυπριακό Τσίπρας – Ολάντ

Το κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο Άμπου Ντάμπι.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και κράτησε 40 λεπτά.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού στον επίσημο λογαριασμό του Twitter, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, το προσφυγικό αλλά και οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου.

untitled.jpg

H συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στη Διάσκεψη, ενώ στη συνέχεια θα έχει και διμερή συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πλήθος ηγετών του αραβικού κόσμου, οι οποίοι βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι για τη σημερινή επέτειο των 45 χρόνων από την ένωση των επτά εμιράτων και τη δημιουργία του κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το 1971. Χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας σε τομείς που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομία, το επενδυτικό ενδιαφέρον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι σε συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, στην Αθήνα, τον περασμένο Ιούλιο, είχε τονιστεί το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και είχαν συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και οι δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο. Σε αυτήν τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός είχε προσκληθεί να επισκεφθεί τα ΗΑΕ.

Πηγή: Protothema.gr/τvonenews