Συγκινητικό: Άλογο λέει το τελευταίο αντίο στην κηδεία του αγαπημένου του φίλου και αφεντικού

Ο Γούαγκνερ Φιγκεϊρέδο ντε Λίμα και το άλογό του, ο Σερένο, ήταν κολλητοί φίλοι. Ήταν, μέχρι που ο Βραζιλιάνος έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα στην αρχή της εβδομάδας. Γνωρίζοντας πως το άλογο σήμαινε τα πάντα για το αφεντικό του, ο αδερφός του, Γουαντό, αποφάσισε να το φέρει στην κηδεία. “Το άλογο έμοιαζε να ήξερε ακριβώς τι συνέβαινε και ήθελε να πει αντίο”. “Ο Σερένο ξεκίνησε να περπατά γύρω από το φέρετρο, μυρίζοντάς το. Ύστερα, χλιμίντρισε”, είπε ο παρευρισκόμενος Κίγιοσι Άμπροϊ.

“Ήταν ένα πολύ δυνατό συναίσθημα. Όλοι συγκινήθηκαν. Εγώ ο ίδιος δάκρυσα όταν είδα τη σκηνή”. Μετά, το άλογο σταμάτησε και ακούμπησε το κεφάλι του στο φέρετρο, λέγοντας το τελευταίο αντίο. “Σε ολόκληρη τη διαδρομή του νεκροταφείου έκλαιγε και χτυπούσε με τις οπλές του το έδαφος”, λέει στη συνέχεια ο αδερφός του

. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του ότι δε θρηνούν μόνο οι άνθρωποι. Το άλογο που πενθεί ακόμη, θα μείνει με την οικογένεια του Γουαντό, αφού υποσχέθηκε στον εαυτό του πως θα παρέχει στο Σερένο ένα σπίτι γεμάτο αγάπη.

Ο άντρας συμπλήρωσε: “Το άλογο σήμαινε τα πάντα για τον αδερφό μου”. Αυτός ο άντρας και το άλογό του, ο Σερένο ήταν κολλητοί, μέχρι που το αφεντικό έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Ο αδερφός του Λίμα, ο Γουαντό, αποφάσισε να φέρει στην κηδεία και τον Σερένο. “Το άλογο φαινόταν να ήξερε τι συνέβαινε και ήθελε να τον αποχαιρετίσει”. “Ο Σερένο περπατούσε γύρω από το φέρετρο, μυρίζοντάς το. Ύστερα χλιμίντρισε”.

“Ήταν ένα πολύ δυνατό συναίσθημα. Όλοι συγκινήθηκαν”. “Σε ολόκληρη τη διαδρομή του νεκροταφείου, έκλαιγε και χτυπούσε με δύναμη τις οπλές του στο χώμα”. Το άλογο θα μένει από εδώ και πέρα με την οικογένεια του Γουαντό, αφού υποσχέθηκε στον εαυτό του πως θα παρέχει ένα σπιτικό στο Σερένο. “Αυτό το άλογο σήμαινε τα πάντα για τον αδερφό μου”. [The dodo], [Globo]