Στην Ρώμη πήραν βραβείο για το πιο άσχημο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Και καθώς οι περισσότερες πόλεις ανά τον κόσμο βάζουν τα γιορτινά τους, οι κάτοικοι της Ρώμης έδωσαν στην πόλη τους (και στην δήμαρχο) το βραβείο για το πιο άσχημο δέντρο.

Συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την πλατεία της Βενέτσια έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι θεωρούν πως ο στολισμός είναι υπερβολικά φτωχός.

Το δέντρο φωτίστηκε την ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την οποία πολλοί Ιταλοί θεωρούν ως την ημέρα έναρξης των διακοπών.

Η δήμαρχος, λοιπόν, κάλεσε τις οικογένειες και τα παιδιά να κάνουν αντίστροφη μέτρηση και εκεί επικράτησε… αμηχανία, καθώς όλοι κοιτούσαν το δέντρο με μία απόστροφή, σύμφωνα με την The Local.

Στο Διαδίκτυο, μάλιστα, ανέβηκε και βίντεο που συνέκριναν το δέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας με άλλες «ανταγωνίστριες» πόλεις όπως το Τορίνο, το Μιλάνο και η Νάπολη. «Θα ήταν καλύτερο να μην είχατε βάλει τίποτα αντί για αυτόν τον τρόμο. Και μετά αναρωτιέστε γιατί οι τουριστές δεν επιλέγουν τη Ρώμη» ήταν ένα από τα μηνύματα στο Facebook.

Πάντως, σε αντίθεση με την Ρώμη, το Μιλάνο έβαλε 5.000 λαμπάκια στο δέντρο του, το οποίο στολίστηκε από κοσμήματα γνωστής εταιρίας και κέρδισε και πάλι όλες τις εντυπώσεις.

Μετά τις αντιδράσεις η Ράτζι υποχρεώθηκε να απαντήσει προσθέτοντας στο δέντρο ένα αστέρι στην κορυφή και περισσότερα λαμπιόνια. Ωστόσο κι αυτή η κίνησή της σχολιάστηκε, με τους περισσότερους να λένε πως από το πιο άσχημο δέντρο στην Ευρώπη, τώρα έχουμε ένα σαν όλα τα άλλα.

like.com