Στήριξη στο Κυπριακό διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας

Η Σλοβακία θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη για το Κυπριακό, τόσο σε διεθνές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας Andrej Danko, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Danko συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης καλωσόρισε το Σλοβάκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Σλοβακία είναι μια πολύ φιλική χώρα, η οποία έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξή της προς την Κύπρο διαχρονικά, σε όλους τους τομείς.

Οπως ανέφερε ο κ. Συλλούρης, η Μπρατισλάβα «στα διεθνή φόρα πάντα στήριζε την υπόθεση της Κύπρου στη βάση αρχών και αξιών, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αρχών».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ευχαρίστησε τη Σλοβακία για τη συμμετοχή αποσπάσματος στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), αλλά και την Πρέσβειρα της χώρας, Οξάνα Τόμοβα, για τη βοήθεια της σε ζητήματα δικοινοτικής συνεργασίας.

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι η καλή σχέση των δύο χωρών θα εμβαθυνθεί περισσότερο και θα φέρει πιο πρακτικά αποτελέσματα για τους δύο λαούς. «Θα συνεχίσουμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία», κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο κ. Danko εξέφρασε την ευχή η Κύπρος να μπορέσει να ξεπεράσει σύντομα τα τραύματα του ιστορικού παρελθόντος. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο σημαντική ως τουριστικός προορισμός για τη χώρα του, αλλά βρίσκεται και στο επίκεντρο της εξωτερικής της πολιτικής.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας ανέφερε επίσης ότι στην αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Κύπρο μετέχει και ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, κάτι που όπως είπε, αναδεικνύει και υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η Μπρατισλάβα στις κυπρο-σλοβακικές σχέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ /tvonenews