Σπρέι κάνει ορατούς ποδηλάτες, ζώα και πεζούς τη νύχτα

Ένα νέο σπρέι, το οποίο «φωτίζει» κυριολεκτικά τους ποδηλάτες μέσα στο μαύρο σκοτάδι της νύχτας, υπόσχεται να σώσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων, οι οποίο χρησιμοποιούν το δίκυκλο όχημα για τις καθημερινές μετακινήσεις τους σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο, καθώς δεν διακρίνονται μέσα στη νύχτα από τα αυτοκίνητα που τρέχουν με ταχύτητα στο δρόμο. Το Albedo100 Reflective Spray είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα πολλών χιλιάδων ποδηλατών.

Το σπρέι εφαρμόζεται ήδη στη Σουηδία και τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά. Με έναν απλό ψεκασμό, δίχως μυρωδιές και χρώματα, ο ποδηλάτης φωσφορίζει ολόκληρος μέσα στη νύχτα και γίνεται ορατός από μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με τους Φινλανδούς που το δημιούργησαν, το σπρέι μπορεί να βρει εφαρμογή και στους πεζούς, καθώς χιλιάδες άνθρωποι πέφτουν θύματα των αυτοκινήτων στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το δρόμο. Μεγάλες εταιρείες, όπως η Volvo και η Toyota έχουν ήδη προσεγγίσει τους παραγωγούς, καθώς ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το προϊόν και να το προσαρμόσουν στις ανάγκες τους.

Το Albedo100 Reflective Spray προτείνεται ακόμη και για τους κτηνοτρόφους, καθώς η εφαρμογή του σε ζώα είναι ακίνδυνη.

Πηγή: protothema