Σκότωσε το παιδί της και το έθαψε κάτω από τόνους σκουπιδιων

Τον περασμένο μήνα η 37χρονη Κίμπερλι Χέινι καταδικάστηκε για τη δολοφονία του ίδιου της του σπλάχνου, που όπως αποκαλύφθηκε το δολοφόνησε και το εντόπισαν μετά από οχτώ ολόκληρους μήνες οι αστυνομικοί κάτω από τόνους σκουπιδιών μέσα στο σπίτι που έμενε με τη μητέρα του.

Η Χέινι θα οδηγηθεί αύριο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκόβης, ενώ οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα σοκαριστικές φωτογραφίες από το σπίτι χωματερή, όπου η 37χρονη δολοφόνησε τον γιο της Ντέκλαν.Σε μία από αυτές άδεια πλαστικά μπουκάλια και σκουπίδια ξεχειλίζουν από το παρκοκρέβατο του μωρού, ενώ σε άλλες διακρίνονται μουχλιασμένα φαγητά και μπουκάλια με γάλα πεταμένα σε ολόκληρο το σπίτι, σκουπίδια και ακαθαρσίες.

Η αιτία θανάτου του μικρού Ντέκλαν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όμως σύμφωνα με μαρτυρίες τελευταία φορά γείτονες τον είδαν ζωντανό όταν ήταν 15 μηνών. Η σορός του εντοπίστηκε μέσα στο διαμέρισμα χωματερή στις 30 Μαρτίου 2010, όταν θα ήταν 23 μηνών.Ειδικοί εκτιμούν ότι το βρέφος κείτονταν νεκρό στην κούνια του για οχτώ ολόκληρους μήνες, με τη μητέρα του να λέει ψέματα πως τον μικρούλη τον φροντίζουν μέλη της οικογένειάς της, ή ότι ήταν στον παιδικό σταθμό και γι’ αυτό δεν κίνησε και υποψίες.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για παραμέληση ανηλίκου, έκθεσή του σε κίνδυνο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ή την επιδείνωση της υγείας του.
Όπως αποδείχθηκε η 37χρονη άφηνε το μωρό μόνο του για μεγάλο διάστημα και δεν του παρείχε ούτε τα βασικά, παραμελώντας ακόμα και να του δώσει υγρά για να ενυδατωθεί.

«Η δολοφονία του Ντέκλαν Χέινι ήταν μια απαίσια και τραγική υπόθεση. Αμφιβάλω αν κανείς από όσους ενεπλάκησαν στις έρευνες έχει συναντήσει ποτέ ανάλογη περίπτωση. Δεν το χωρει ο νους πόσο υπέφερε το αγοράκι, ούτε μπορεί να διανοηθεί πώς μια μητέρα έκανε κάτι τόσο φριχτό στον ίδιο της το παιδί. Μόνο ένα άτομο ευθύνεται για τη δολοφονία του και αυτή είναι η Κιμ. Εξαπάτησε όλους όσοι ήταν κοντά της. Απέκρυψε όσα είχε κάνει από τους φίλους, την οικογένεια και τις κοινωνικές υπηρεσίες που ήθελαν να τη βοηθήσουν», είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, προτείνοντας την παραδειγματική της τιμωρία.

ant1iwo