Σκληρή απάντηση προς Ερντογάν από Παυλόπουλο

ην επικίνδυνη και εθνικιστική ρητορική της Τουρκίας, την οποία εξέφρασε εκ νέου χθες ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει και η αντιπολίτευση.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, μπήκε στο παιχνίδι των προκλήσεων, κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση για ξεπούλημα της Κύπρου και για απώλεια 18 βραχονησίδων στο Αιγαίο.

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η «ΤΔΒΚ» έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: Εκείνο το νησί είναι δικό μας; Ναι, λένε. Σε εκείνα τα νησιά (του Αιγαίου), πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; Ναι, λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας, γιατί δεν επεμβαίνετε; τους ρωτάμε. Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε ένα αρχηγό (Ερντογάν) και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα. (συνταγματικές αλλαγές).» είπε.

Για να προσθέσει ότι αυτά τα νησιά ανήκουν στην Τουρκία, μπορούν να ακούσουν τους κόκορες όταν λαλούν από εκεί και είναι υπό ελληνική κατοχή, προκαλώντας τον Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, να τα πάρει αν είναι εθνικιστής όπως εμφανίζεται δημοσίως.

Στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε σκληρή απάντηση σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απορρίπτοντας την αναφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την νότια Κύπρο των Ρωμιών, κατά την έκφρασή του, και την βόρεια τουρκική Κύπρο με το αίμα των ηρώων τους.

Από το Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα, και κατά τη διάρκεια τελετής ορκωμοσίας των νέων διπλωματών, ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει ούτε κατ’ ελάχιστο εκείνο που της αναλογεί με βάση το διεθνές δίκαιο.

Τόνισε, τέλος, ότι η Ελλάδα επιδιώκει λύση δίκαιη και βιώσιμη, που θα καθιστά την Κύπρο κυρίαρχη και ανεξάρτητη, έννοιες που δεν αποδέχονται στρατούς κατοχής και εγγυήσεις.

Πηγή: ant1iwo