Σκηνοθεσία “αλλαγής”

Σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη η λέξη «αλλαγή» εξηγείται κυρίως ως: «Η μετάβαση από μια κατάσταση σε μιαν άλλη». Αυτή η λέξη «αλλαγή», είναι και το βασικότερο σύνθημα του υποψήφιου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλου. Αν και παρενθετικά η πλειοψηφία του λαού δεν ασχολείται με τις εκλογές όσο θέλουν να πιστεύουν όλοι οι υποψήφιοι, αν και όσοι ασχολούνται με τις εκλογές έχουν ήδη προαποφασίσει τι θα ψηφίσουν η και τι δεν θα ψηφίσουν, αφήνοντας του υποψηφίους να σπαταλούν χρήμα και σάλιο άδικα από τραπέζι σε τραπέζι, εντούτοις, επειδή βαρέθηκα να ακούω συνθήματα, θα αναλύσω λίγο αυτό το σύνθημα του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Εκτελεστική Εξουσία

Το Δημοκρατικό Κόμμα συμμετέχει στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, από την εκλογή του μέχρι και σήμερα. Κενεβέζος, Λακκοτρύπης, Φωτίου, Πάλμας όπως και τόσοι άλλοι βρέθηκαν σε Υπουργεία ή σε άλλες θέσεις διορισμού Εκτελεστικής Εξουσίας. Το ότι δεν ανήκουν στη κλίκα του Νικόλα Παπαδόπουλου και ανήκουν σε άλλη κλίκκα, του Καρογιάν ή και οποιουδήποτε άλλου, δεν τους κάνει λιγότερο Δηκοϊκούς. Συνεπώς το ΔΗΚΟ ακόμα και σήμερα κατά τον χρόνο διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, συμμετέχει στην Κυβέρνηση και την Εκτελεστική Εξουσία.

Νομοθετική Εξουσία

Το Δημοκρατικό Κόμμα, υπερψήφισε όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια, όπως και στη συντριπτική πλειοψηφία υπερψήφισε ή και συνδιαμόρωσε όλα τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης. Επι 5 χρόνια ζήσαμε τον έρωτα Νικόλα Παπαδόπουλου και Αβέρωφ Νεοφύτου. Τόσο έρωτας είναι που θα σε έκανε να πιστεύεις ότι ανήκαν στο ίδιο πολιτικό κόμμα. Συνεπώς, ουσιαστικά, στη Βουλή, συγκυβέρνησε το ΔΗΚΟ με τον ΔΗΣΥ τα τελευταία 5 χρόνια, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μέχρι και τον προϋπολογισμό του κράτους πριν μερικές μέρες τον υπερψήφισαν.

Όλα δηλαδή τα «δεινά» της τρόικας που ο Νικόλας Παπαδόπουλος εισηγείται σιγά σιγά να χαθούν (ετήσιο τέλος εταιρειών, κουρεμένοι, κάτοχοι αξιογράφων κλπ) είναι νόμοι που ο ίδιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το ΔΗΚΟ ψήφισαν.

Ημικρατικοί Οργανισμοί

Το Δημοκρατικό Κόμμα πρότεινε και διόρισε μια πλειάδα ανθρώπων που προέρχονται όχι μόνο από το ΔΗΚΟ αλλά και από το στενό πυρήνα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Κουμπάρους του, υποστηρικτές και φίλους του. Μάλιστα, εάν θυμάστε καλά, τα μέλη αυτά των ημικρατικών, διορίστηκαν μερικές μέρες μετά που ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξελέγη πρόεδρος του ΔΗΚΟ και 1 μήνα πριν αποχωρήσει το ΔΗΚΟ (στα λόγια) από την Κυβέρνηση. Μάλιστα, αποχωρώντας από την Κυβέρνηση, όλα τα μέλη ημικρατικών οργανισμών που πρότεινε το ΔΗΚΟ παρέμειναν στις θέσεις τους και δεν αποχώρησαν. Έβαλε δηλαδή τους δικούς του και φεύγοντας τους άφησε.

Αυτοί που τον στηρίζουν

Βάσος Λυσσαρίδης: Υπέγραψε ως ο προτείνων του Νικόλα Παπαδόπουλου. Δεινόσαυρος της Κυπριακής πολιτικής, χωρίς να αφήνω υπονοούμενα για την ποιότητα του ανθρώπου, καυτηριάζοντας όμως το σύνθημα «η νέα γενιά».

Μαρίνος Σιζόπουλος: Εκτόπισε και εκθρόνισε τον Γιαννάκη Ομήρου από την προεδρία της ΕΔΕΚ και δεν έφτασαν να κλείσουν οι κάλπες της εκλογής του, με εσωτερικό κανονισμό εκτόπισε μεταξύ άλλων και τον Γιώργο Βαρνάβα αποκλείοντας την κάθοδο του στις Βουλευτικές Εκλογές λόγω περιορισμού θητειών. Μπλόκαρε μάλιστα και τον Νικολαΐδη, με την κάθοδο στις βουλευτικές ως πρόεδρος κόμματος από τη Λεμεσό. Ως γνωστόν ο Νικολαΐδης είχε κερδίσει τον Σιζόπουλο στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές στην Επαρχία Λεμεσού. Δικαίως τότε του δόθηκε το παρατσούκλι από τη σελίδα μας Marinos the Terminator.

Ελένη Θεοχάρους: Η Ελενάρα… ένα όνομα μια ιστορία… έφυγε από το ΔΗΣΥ αφού είχε εκλεγεί Ευρωβουλευτής αλλα την έδρα και τον μισθό της τα κράτησε. «Την ψήφισε ο λαός» είπε. Πίστευε ότι θα την στήριζαν για πρόεδρο της Δημοκρατίας τα κόμματα του κέντρου από τα οποία προερχόταν άλλωστε (πριν κάνει ξανά μεταγραφή στη δεξιά) όμως δεν της έκατσε το λαχείο. Έκαμε νέο κόμμα, ενώ έλεγε θα έμπαινε στη Βουλή, πάσαρε την έδρα κοροϊδεύοντας τους ψηφοφόρους της ενώ πήραν και από σπόντα τη Προεδρία της Βουλής (Συλλούρης) με την στήριξη ποιού άλλου; Μα βεβαίως του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Προεδρικές εκλογές 2008 ενώ το ΔΗΚΟ θα πήγαινε με Κασουλίδη, έριξε το ΔΗΚΟ στην αγκαλιά του Χριστόφια. Δεν έφτασαν να τον εκλέξουν πήγε με τον Αβέρωφ. Νέες προεδρικές, πρότειναν Κεραυνό, δεν τον δέχθηκε, πήγαινε με ΔΗΣΥ όταν πήγε το ΔΗΚΟ με ΔΗΣΥ πήγε με τον Λιλλήκα.

Παρενθετικά διερωτώμαι πραγματικά ένα πράμα. Στην προεκλογική του Λιλλήκα το 2013, κρατούσε τα σκήπτρα ο Κουλίας, ο Σενέκκης και η υπόλοιπη κομπανία που σήμερα κρατούν τα σκήπτρα του Νικόλα. Τότε ο Λιλλήκας ήταν ο Μεσσίας και ο καλύτερος πρόεδρος που θα μπορούσαμε να είχαμε, τώρα γιατί δεν τον στηρίζουν; Αφού ο Λιλλήκας είναι πάλι υποψήφιος. Μήπως ο Λιλλήκας κράτησε διαφορετική στάση από το ΔΗΚΟ στο Κυπριακό, την Οικονομία; Τι διαφορές έχουν; Απάντηση: Θέλει ο Νικόλας τη καρέκλα

Το σύνθημα αλλαγή

Ακόμα και το σύνθημα αλλαγή, δεν είναι κάτι το διαφορετικό. Το σύνθημα αλλαγή χρησιμοποιήθηκε από τον μακαριστό Τάσσο Παπαδόπουλο στην προεκλογική εκστρατεία του 2003. Μετά από 10 χρόνια διακυβέρνησης Κληρίδη, πράγματι ο λαός ζητούσε αλλαγή. Το να παίρνεις το προεκλογικό σύνθημα του παπά σου όμως και να το βάζεις για δικό σου, δεν συνιστά αλλαγή, αλλά προσβολή. Γιατί πόρρω απέχει ο Νικόλας από τον μακαριστό Τάσσο Παπαδόπουλο.

Τα μέτρα που προτείνει ο Νικόλας

Εφόσον ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι βουλευτής και ηγέτης του ΔΗΚΟ, όλα αυτά τα μέτρα τα οποία υπόσχεται να υλοποιήσει ΕΑΝ εκλεγεί, γιατί δεν τα πήρε στην Βουλή ως προτάσεις νόμου του ΔΗΚΟ; Είναι πρόεδρος του κόμματος αυτού από το 2013. 4 και πλέον χρόνια γιατί δεν πήρε όλες αυτές τις προτάσεις νόμου; Μήπως αυτό δεν ήταν το καθήκον του ως αντιπρόσωπος του λαού; Ακόμα και σήμερα, πριν τις προεδρικές, γιατί δεν παίρνει όλα αυτές τις προτάσεις και τα νομοσχέδια στη Βουλή να ψηφιστούν και να βοηθήσει όλους αυτούς που δηλώνει ότι θα τους βοηθήσει μετά;

Κυπριακό Πρόβλημα

Το Κυπριακό είναι το μοναδικό θέμα στο οποίο διαφωνεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τη Κυβέρνηση. Αυτό μπορούμε να του το πιστώσουμε. Φυσικά μετά από 43 χρόνια, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τις ίδιες μπούρδες ακούμε από όλους. Για την αναβάθμιση των κατεχομένων από τις κινήσεις μας, επικίνδυνες πολιτικές, λύσεις ΔΔΟ κ.ο.κ. Αδυνατούν να αντιληφθούν όλοι τους (όχι μόνο ο Νικόλας) ότι για 43 χρόνια μας έλεγαν συνθήματα, αλλά ούτε οι ίδιοι που τα έλεγαν δεν γνώριζαν τι σημαίνουν. Και έχεις τον Κωστή Ευσταθίου (καλός και αξιοπρεπής άνθρωπος) να σου λέει για το one man one vote. Λες και η εισβολή έγινε προχθές και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του Κυπριακού σήμερα.

Αδυνατώ συνεπώς και με βάση όλα τα προαναφερθέντα, να αντιληφθώ τι το καινούργιο φέρνει ο Νικόλας με αυτή του την υποψηφιότητα. Το ότι έχει δαπανήσει τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, αστρονομικά νούμερα για να λανσάρουν τα προεκλογικά τους «προϊόντα», εμένα με προβληματίζει.

Ο Νικόλας σίγουρα αλλαγή δεν είναι. Ο πατέρας του πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο αδελφός του Δήμαρχος Λευκωσίας (με στήριξη ΔΗΣΥ). Η αδελφή του Αναστασία επίτροπος για κακοποίηση παιδιών (διορισμένη από ΔΗΣΥ). Η μητέρα του ο Ερυθρός Σταυρός. Μια οικογένεια που ντε και καλά θέλει να κυβερνά όλη τη Κύπρο. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι.

Και από τη καμινάδα αυτού του υπερπολυτελές τζακιού της Λευκωσίας, βγαίνει ο καπνός των φιλοδοξιών του πορφυρογέννητου πρίγκιπα Νικόλα Παπαδόπουλου.

Δεν υποστηρίζω ότι οι Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας, είναι καλύτεροι ή και καταλληλότεροι του Νικόλα Παπαδόπουλου. Αυτό δεν το κρίνω εγώ αλλά ούτε και αυτοί που διαβάζουν τη παρούσα ανάρτηση. Κριτής όλων των πολιτικών είναι η ιστορία. Κρίνω μόνο το «έργο» που προσπαθούν να μου παίξουν ως «κανούργιο» (αλλαγή) για να καταλήξω ότι μάλλον μας κοροϊδεύουν. Γιατί δεν είναι αλλαγή. Σκηνοθεσία αλλαγής είναι.

Σπάρτακος