Σε σχολείο της Τουρκίας δάσκαλος εβαλε τους μαθητές του να ποζάρουν κρατώντας κρεμάλες

Δάσκαλος στη συνοικία Μπασάκσεχίρ της Κωνσταντινούπολης έβαλε τους μαθητές του να ποζάρουν κρατώντας κρεμάλες και στη συνέχεια ανήρτησε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας «Ή νίκη ή θάνατος… Πρόεδρεεεε… Θέλουμε δικαιοσύνη».

Ο δάσκαλος, Αϋντίν Ερεκμάν, πόσταρε τη φωτογραφία τη Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις της 10ης Δεκεμβρίου στο Μπεσίκτας, αλλά λίγες ώρες αργότερα την έσβησε και αμέσως απενεργοποίησε το λογαριασμό του στο Facebook, όταν οι αντιδράσεις εναντίον του φούντωσαν και το θέμα έφτασε μέχρι και τη βουλή.

Ο βουλευτής Σμύρνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Τουντζάι Οζκάν, ανήρτησε τη φωτογραφία στο Twitter και ζήτησε από τις αρχές να λάβουν δράση, ενώ ανακοίνωσε ότι θα κάνει μήνυση στο δάσκαλο, καλώντας παράλληλα και τις οικογένειες των παιδιών να κάνουν το ίδιο.

Αλλά κι άλλος ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, Μουράτ Μπακάν, ζήτησε έρευνα από τον υπουργό Παιδείας της Τουρκίας, ρωτώντας τον ποια ποινή θα επιβάλει εναντίον του δασκάλου. Ο Μπακάν είπε επίσης ότι το να διδάσκουν παιδιά δάσκαλοι σαν τον Ερεκμάν αποτελεί «ανθρωποκτονία».

Ο Τούρκος υπουργός Εργασίας καταδίκασε την πράξη, μιλώντας στη Βουλή, και ανακοίνωσε ότι ο δάσκαλος τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Τουρκία - παιδιά - μαθητές - κρεμάλες - δάσκαλος

πηγη:ant1iwo