Συνεχίζει να ταλανίζει την κοινότητα Τραχωνίου αλλά και άλλες δυτικές κοινότητες της Λεμεσού η κατάσταση που επικρατεί στη λεωφόρο Κωνσταντίνου και Ευριπίδη, η οποία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε μικρή λίμνη, κάνοντας αδύνατη τη διέλευση οχημάτων και θέτοντας σε κίνδυνο γειτονικές οικίες αλλά και οδηγούς.
Το θέμα επαναφέρει στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Τραχωνίου Κυριάκος Χριστοδούλου, ο οποίος καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην εκτέλεση των απαιτούμενων έργων για επίλυση του προβλήματος, στη βάση και σχετικής απόφασης που λήφθηκε, τον περασμένο Φεβρουάριο, σε σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών.
Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου, “η κατάσταση είναι απαράδεκτη για έναν υπεραστικό δρόμο, ο οποίος ενώνει τη Λεμεσό με τις δυτικές κοινότητες και από τον οποίον διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα”, υπενθυμίζοντας πως το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά και το γεγονός πως, από το 2012 που ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή και διαπλάτυνση του δρόμου, που κόστισε περί τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, δεν προβλέφθηκε η επίλυση του.
Ανέφερε ακόμη πως ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών είχε δώσει οδηγίες σε σύσκεψη τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως υλοποιηθεί σχετικό σχέδιο που εκπόνησε το Τμήμα Δημοσίων Έργων, με έργα ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, με τις 300 χιλιάδες να εξασφαλίζονταν από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και τις 200 χιλιάδες από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.
“Δυστυχώς, από τις αλληλογραφίες και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε, διαπιστώθηκε πως δεν μπορούσε να προχωρήσει το έργο γιατί δεν μπορούσαν να μεταφερθούν τα χρήματα από την Πολεοδομία στα Δημόσια Έργα”, είπε και υποστήριξε πως “είναι συγχυσμένη η κατάσταση, δεν ξέρω ίσως να είναι γραφειοκρατικό το θέμα και αντιλαμβάνεστε έχουν χαθεί αυτά τα χρήματα γιατί ήταν στον προϋπολογισμό του 2016, ενώ δεν γνωρίζουμε αν κάποιοι τα συμπεριέλαβαν στον προϋπολογισμό του 2017”.
Εξέφρασε ακόμη τη θέση πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο τμήμα φέρει την ευθύνη, ενώ ανέφερε πως “είναι ανεπίτρεπτο, ένα χρόνο μετά από τις εντολές του ίδιου του ΥΠΕΣ, να μην έχει γίνει τίποτα”.
Το πρόβλημα, συνέχισε, εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, καθώς χωράφια που συγκρατούσαν αρκετό νερό, έχουν τώρα μετατραπεί σε κτιριακά συγκροτήματα, ενώ σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η συσσώρευση ποσότητας νερού που θα θέτει σε κίνδυνο παρακείμενες οικίες, γίνεται άντληση νερού από συνεργεία το Τμήματος Δημοσίων Έργων.
“Υπάρχουν σπίτια όπου το νερό είναι στο υψομετρικό επίπεδο των εισόδων τους και ήδη στο πρώτο σπίτι το νερό βρίσκεται μέσα στην αυλή, υπάρχουν συνεχώς προβλήματα και ο κόσμος και οι καταστηματάρχες της κύριας οδού της κοινότητας μας αντιδρούν, αλλά υπάρχουν και κίνδυνοι για οδηγούς που δεν γνωρίζουν το δρόμο και μπορεί να έχουμε ατυχήματα”, συμπλήρωσε.
Πηγή:cyprustimes