Προκήρυξη για Συμβασιούχους Οπλίτες ετοιμάζει το Υπ. Άμυνας

Νέα προκήρυξη για Συμβασιούχους οπλίτες στην Εθνική Φρουρά, ετοιμάζει το Υπουργείο Άμυνας, εντός του έτους και σίγουρα πριν τον Οκτώβριο. 
Στόχος της προκήρυξης αυτής είναι να καταρτιστεί ένας νέος κατάλογος εν όψει και των ανανεώσεων των συμβολαίων των υφιστάμενων ΣΥΟΠ.
Ως γνωστό, οι ΣΥΟΠ έχουν υπογράψει συμβόλαιο για ένα χρόνο, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα τρία. Το Υπουργείο, σε μια προσπάθεια να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο μη ανανέωσης συμβολαίων από μερίδα των υφιστάμενων ΣΥΟΠ, θέλει να προκηρύξει νέα διαδικασία για προληπτικούς κυρίως λόγους.
Αυτό, όμως, δε συνεπάγεται σε καμιά περίπτωση ότι δεν υπάρχει ανάγκη για Συμβασιούχους Οπλίτες, μιας και ήδη γύρω στους 160 ΣΥΟΠ έχουν παραιτηθεί είτε λόγω δυσαρέσκειας είτε λόγω του ότι έχουν βρει άλλη εργασία στην οποία και απασχολούνται.
Ο στόχος του Υπουργείου, είναι να καταφέρει να κρατήσει τον αριθμό των ΣΥΟΠ στις 3000 έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ΕΦ.
Θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, δικαίωμα διεκδίκησης θέσης ΣΥΟΠ θα έχουν πλέον και γυναίκες οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις που προνοεί η προκήρυξη. Δικαίωμα θα έχουν επίσης υφιστάμενοι οπλίτες στην ΕΦ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η προκήρυξη και οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο, αν θέλει το Υπουργείο να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της προκήρυξης των θέσεων.
Πηγή:sigmalive