Προβλέπεται χειμωνιάτικο σκηνικό ως την Δευτέρα

Ασθενής ψηλή πίεση και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος. Στα δυτικά και τα βόρεια δυνατό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και τοπικά στα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα ορεινά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους πλην 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά ενδεχομένως και σε κάποιες πεδινές περιοχές θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδική συννεφιά, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών ή και ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Κυριακή αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά, αλλά τη νύκτα αναμένονται βροχές σε πολλές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα και χιόνια τοπικά στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή:sigmalive