Πολύνεκρη επίθεση σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης ξημερώματα του νέου έτους

Πολλοί «άνθρωποι βρήκαν το θάνατο ή τραυματίστηκαν σε επίθεση σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρει το NTV της Τουρκίας και τo CNN Turk, καθώς και πολλά ξενα δίκτυα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ένοπλοι άνδρες εισήλθαν σε κλαμπ και άνοιξαν πυρ.

Σύμφωνα πάντα με τα ξένα δίκτυα, ένοπλοι εισήλθαν ντυμένοι ως Άγιοι Βασίληδες σε νυχτερινό κλαμπ διασκέδασης

Η επίθεση έγινε στην περιοχή Ortakoy. ΕΠί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ιατρικές ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ, ένας από τους ενόπλους πυροβόλησε αστυνομικούς πριν πραγματοποιήσει την επίθεση στο κλαμπ

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην Πόλη για να συλλάβει τον ένοπλο που σκόρπισε το θάνατο στο νυχτερινό κέντρο, όπου εκατοντάδες ετοιμάζονταν να υποδεχθούν το 2017.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι αρχίζουν να συγκεντρώνονται στοιχεία, αναφορικά για το ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση στο κλαμπ. Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την ανάληψη ευθύνης.

«Μερικές λεπτομέρειες έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές, ενώ οι αρχές εργάζονται προς την κατεύθυνση συγκεκριμένου αποτελέσματος» απάντησε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μπορεί να είναι πίσω από την επίθεση.

«Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας θα μοιραστούν τις πληροφορίες καθώς αυτές, γίνονται γνωστές από την έρευνα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο άνδρας μπήκε πυροβολώντας στο κέντρο Reina γύρω στη 1:15 (00:15 ώρα Κύπρου), λίγο περισσότερο από μία ώρα αφότου είχε μπει το Νέο Έτος, σκοτώνοντας κατά την είσοδό του έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν ανοίξει πυρ στα τυφλά μέσα στην ντισκοτέκ.

sigmalive/philenews