Ποια τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών και τι αποφάσισαν οι Υπουργοί Επιτροπής

Με τρίτο ελικόπτερο, κάμερες και ντρόουνς, αναμένεται να ενισχυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, οι φ στον πόλεμο της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες. Αυτό αποκάλυψε ο ΥπΕς Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης εξ Υπουργών Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο “ΖΗΝΩΝ” στη Λάρνακα. Στη σύσκεψη θα μετείχαν οι Υπουργοί Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης

 Ήδη το Συντονιστικό Κέντρο “ΖΗΝΩΝ” είναι εξοπλισμένο με κάμερες, ιπτάμενες και μη, που καλύπτουν ακτίνα 25χλμ. Επίσης οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς θα εξοπλιστούν περεταίρω με βαρέα μηχανήματα, αναγκαία σε αντιμετώπιση πυρκαγιάς.

 Θα προσληφθούν επίσης εποχικοί δασοπυροσβέστες και αγροπυροσβέστες.  Το Συντονιστικό Κέντρο “ΖΗΝΩΝ” θα είναι μεταξύ άλλων το Στρατηγείο όπου θα συντονίζονται οι ενέργειες σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και το κέντρο των ενεργειών πρόληψης. Στη σύσκεψη  μετείχαν  πάνω από δέκα φορείς και Υπηρεσίες, οι οποίες ενημερώθηκαν για ενέργειες που πρέπει να γίνουν εγκαίρως, για πρόληψη της εκδήλωσης πυρκαγιάς, και τέτοιες ενέργειες είναι μεταξύ άλλων ο καθαρισμός των ξηρών χόρτων.

 Πηγή:larnakaonline.com