Παράνομη η αποκοπή τριών ευρώ από δημόσιους υπαλλήλους

Λευκωσία: Παράνομη ήταν η αποκοπή τριών ευρώ από έκαστο δημόσιο υπάλληλο για την οικονομική ενίσχυση συναδέλφων τους. Αυτό αποφάνθηκε σε τοποθέτησή της η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου, μετά από παράπονα εκ μέρους δημοσίων υπαλλήλων της ΠΑΣΥΔΥ αναφορικά με την ενέργεια του Γενικού Λογιστηρίου να αποκόψει από τη μισθοδοσία Ιανουαρίου 2017 ποσό €3, χωρίς να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση της Επιτρόπου, από την προκαταρκτική εξέταση/διερεύνηση του θέματος, διαπιστώθηκε ότι η απόφαση για την ενέργεια αυτή λήφθηκε από το Γενικό Λογιστήριο, μετά από την εξέταση αιτήματος της ΠΑΣΥΔΥ για αποκοπή του συγκεκριμένου ποσού από τη μισθοδοσία έκαστου μέλους της, για σκοπούς οικονομικής ενίσχυσης δύο μελών της, τα παιδιά των οποίων έπρεπε να μεταβούν στο εξωτερικό για σοβαρούς ιατρικούς λόγους. Σημειώνεται ότι για το θέμα η ΠΑΣΥΔΥ είχε αποστείλει εγκύκλιο σε όλα τα μέλη της με την οποία τους ενημέρωνε για το ζήτημα.

Η Επίτροπος Ελίζα Σαββίδου αφού ξεκαθαρίζει ότι είναι θέση της πως κάθε πρωτοβουλία για ανθρωπιστική βοήθεια είναι καλό να ενθαρρύνεται και να υποστηρίζεται από όλους, αφού μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πολλών άλλων ανθρωπίνων αξιών και δικαιωμάτων, τονίζει ότι η ενέργεια του Λογιστηρίου να προβεί σε αποκοπές της μισθοδοσίας αριθμού υπαλλήλων, χωρίς να εξασφαλίσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή τους, αντίκειται στον νόμο. Δηλαδή μόνο αν εξασφαλιζόταν προηγουμένως ρητά η συγκατάθεση από έκαστο επηρεαζόμενο θα ήταν δυνατή η διενέργεια της προαναφερθείσας αποκοπής.

Πηγή:philenews