Ο Τιμούρ για τον Πιέρο, τον Κατσιαράβα και το δικό του μέλλον

Σε θέμα των ημερών έχει εξελιχθεί ο Πιέρος Σωτηρίου με τις διάφορες ομάδες που δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση του, τις επιδόσεις του και το μέλλον του.

Το protathlima.com επικοινώνησε με τον άνθρωπο που του έδωσε τις πιο ουσιαστικές ευκαιρίες στην καριέρα του και τον βοήθησε στο να έχει αυτή την εξέλιξη. Αναφερόμαστε προφανώς στον Τιμούρ Κετσπάγια ο οποίος δεν δίστασε να μας μιλήσει για τον Κύπριο επιθετικό αναφέροντας πολλά και σημαντικά.

Ποια είναι η συμβουλή του προς τον Πιέρο, τι τον κάνει να ξεχωρίζει, μέχρι που μπορεί  να φτάσει και άλλα. Στις δηλώσεις που μας παραχώρησε μας μίλησε για το μέλλον του αλλά και για τον επιθετικό του Εθνικού Άχνας, Νίκα Κατσιαράβα, του οποίου την περίπτωση παρομοίασε με αυτή του Σωτηρίου.

Κύριε Κετσπάγια, τον τελευταίο καιρό βλέπουμε τον Πιέρο Σωτηρίου να στρέφει όλα τα φώτα πάνω του και να ανεβαίνει συνεχώς. Εσείς είστε ο άνθρωπος ο οποίος του έδωσε τις πρώτες ουσιαστικές ευκαιρίες. Τι σας έκανε να του δώσετε αυτές τις ευκαιρίες να αγωνιστεί και τι κάνει τον ποδοσφαιριστή να ξεχωρίζει;

«Ο Πιέρος είναι ένα παιδί που ήταν στην ομάδα πριν πάμε εμείς στο ΑΠΟΕΛ. Δεν τον ανακαλύψαμε εμείς. Ο ίδιος ήταν εκεί και με την σκληρή του δουλειά έδειξε πως αξίζει να πάρει τις ευκαιρίες και εμείς απλά του τις δώσαμε και είδατε όλοι τι έκανε. Αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Η σκληρή δουλειά και η θέληση.

Μπορεί τότε στην ομάδα να είχαμε μεγάλα ονόματα όπως ο Καβενάγκι με ένα σπουδαίο βιογραφικό και μεγάλα επιτεύγματα, αλλά εγώ δεν τα βλέπω αυτά. Εγώ αξιολογώ ποιος προσπαθεί και είναι σε θέση να βοηθήσει και κάνω τις επιλογές μου. Ο Καβενάγκι ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά ο Πιέρος πάλευε και άξιζε να πάρει τις ευκαιρίες που πήρε. Τις άρπαξε από τα μαλλιά και χαίρομαι ιδιαίτερα για την εξέλιξη που έχει. Έβαλε πολλά γκολ και θα σκοράρει ακόμη πολύ περισσότερα».

Μέχρι που θεωρείτε ότι μπορεί να φτάσει ο Πιέρος; Ποιο είναι το ταβάνι αυτού του ποδοσφαιριστή;

«Έχει όλα τα φόντα να πάει πολύ ψηλά και το έχει δείξει. Πρέπει να συνεχίσει όμως να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο και θέληση. Την αγαπάει την σκληρή δουλειά ο Πιέρος. Να συνεχίσει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό και μπορεί να πάει πολύ ψηλά. Είδαμε και ένα άλλο νεαρό Κύπριο ποδοσφαιριστή να φεύγει από την Κύπρο και να πηγαίνει στο εξωτερικό και ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα και να πετυχαίνει. Αναφέρομαι στον Λαϊφη. Και αυτός έχει όλα τα φόντα για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.  Το θέμα είναι να συνεχίσει να δουλεύει με το ίδιο πάθος. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχίζει να αγωνίζεται. Το να πας σε μια άλλη ομάδα αλλά να μην έχεις ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής δεν θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς και να γίνεις καλύτερος. Πρέπει να παίρνει χρόνο και να προσπαθεί ο ίδιος να βελτιώνεται συνεχώς».

Θα μπορούσε να αγωνιστεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης;

«Κοιτάξτε, σίγουρα τα πράγματα από την Κύπρο στο εξωτερικό είναι πολύ διαφορετικά. Αν συνεχίσει έτσι με τον ίδιο ζήλο και σκληρή δουλειά, γιατί όχι;  Θέλει σίγουρα μεγάλη προσπάθεια αλλά είναι στο δικό του χέρι. Σας είπα και πριν πως το θέμα είναι να πάει κάπου και να αγωνίζεται έτσι ώστε να βελτιώνεται συνεχώς και τότε όλα είναι πιθανά».

Ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η επόμενη του κίνηση σχετικά με το μέλλον του;

«Πιστεύω πως πρέπει να μείνει ακόμη λίγο καιρό στην Κύπρο. Το ΑΠΟΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα που μπορεί να τον βοηθήσει στο να βελτιωθεί. Το Κυπριακό πρωτάθλημα και τα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ θα τον βοηθήσουν να ανέβει περισσότερο, να πάρει εμπειρίες και να δείξει το ταλέντο του. Θα ήταν προτιμότερο να μείνει στην Κύπρο παρά να πάει στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Το Ελληνικό πρωτάθλημα όπως είναι τώρα δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί να τον βοηθήσει να βελτιωθεί. Και θα πρέπει ο ίδιος να κοιτάξει πρώτα το ποδοσφαιρικό του μέλλον και όχι τα χρήματα».

Η συμβουλή σας προς τον Πιέρο ως προς την διαχείριση αυτής της δημοσιότητας;

«Ο Πιέρος είναι ένα έξυπνο παιδί και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Εγώ τον συμβουλεύω να συνεχίσει να κάνει ότι έκανε μέχρι στιγμής. Σίγουρα το θέμα στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ και όταν είσαι αυτός που το πετυχαίνει τα φώτα πέφτουν πάνω σου. Ο Πιέρος ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση».

Ο Τιμούρ Κετσπάγια τι έχει στο μυαλό του για το μέλλον του; Θα συνέχιζε σε αυτή την φάση σε κάποια Κυπριακή ομάδα;

«Δεν αποκλείω τίποτα. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο για αυτό το θέμα».

Ποια η άποψη σας για τον Νίκα Κατσιαράβα; Σας βλέπουμε να παρακολουθείτε από κοντά τον ποδοσφαιριστή.

«Είναι και αυτός ένα νεαρό παιδί με πολύ καλά προσόντα και έχει βάλει ήδη αρκετά γκολ.  Έφυγε από την Ροστόφ για να μπορεί να αγωνίζεται αφού εκεί δεν έπαιρνε τον χρόνο συμμετοχής που θα έπρεπε. Θεωρώ ότι πήρε την καλύτερη απόφαση. Το Κυπριακό πρωτάθλημα τον βοηθά να ανελιχθεί. Αγωνίζεται, παίρνει εμπειρίες και ανεβαίνει. Και αυτός και ο Πιέρος έχουν ταλέντο. Οι άνθρωποι στις ομάδες τους, τους βοήθησαν να δουλέψουν αυτό το ταλέντο, να πάρουν τις ευκαιρίες τους και να το αναδείξουν. Γιατί όταν έχεις ταλέντο και δεν αγωνίζεσαι δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Ο Κατσιαράβα έχει τα φόντα για να φτάσει σε μεγαλύτερα επίπεδα αλλά και αυτός πρέπει να συνεχίσει έτσι, με τον ίδιο ζήλο και σκληρή δουλειά. Πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς. Και αυτός όπως και ο Πιέρος πρέπει να μείνουν σε ομάδες που θα αγωνίζονται σε αρκετά παιχνίδια για να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Όπως είπα και πριν, το ταλέντο όταν το έχεις πρέπει να το αξιοποιείς για να ανέβεις».

Θα ήταν σωστή απόφαση να πάει σε κάποια άλλη μεγάλη ομάδα της Κύπρου;

«Ναι, γιατί όχι. Βήμα-βήμα μπορεί να φτάσει  πολύ ψηλά, έχει και ο ίδιος προτάσεις από διάφορες ομάδες, αλλά το θέμα είναι όπου και να πάει να αγωνίζεται.  Δείχνει ότι μπορεί και πρέπει να συνεχίζει έτσι».

Πηγή:protathlima.com