Ο Αρχηγος του ΙSIS κάλεσε τους τζιχαντιστές να καταλάβουν την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ζήτησε από τους μαχητές του να «κρατήσουν» τη Μοσούλη, προπύργιο στο Ιράκ των τζιχαντιστών.

Πρόκειται για το πρώτο μήνυμα που απευθύνει φέτος ο επικεφαλής του ΙΚ, το οποίο μεταδόθηκε από το αλ Φουρκάν, ένα μέσο που πρόσκειται στους τζιχαντιστές.

Στο μήνυμα αυτό ακούγεται μια φωνή –η οποία αποδίδεται στον αλ Μπαγκντάντι– να καλεί τους μαχητές του ΙΚ να μην «υποχωρήσουν» μπροστά στον ιρακινό στρατό που προελαύνει προς τη Μοσούλη με την υποστήριξη ενός διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ προκειμένου να την ανακαταλάβει από τους τζιχαντιστές.

«Το να κρατήσετε τις θέσεις σας με τιμή είναι χίλιες φορές πιο ικανοποιητικό από το να υποχωρήσετε με ντροπή», τονίζει ο επικεφαλής των τζιχαντιστών απευθυνόμενος στους 3.000 με 5.000 μαχητές του που βρίσκονται στη Μοσούλη.

«Εσείς που επιζητείτε να μαρτυρήσετε! Ξεκινήστε τη δράση σας! Κάνετε τη νύχτα των άπιστων ημέρα», προσθέτει ο αλ Μπαγκντάντι. «Κατακάψτε ολοκληρωτικά τα εδάφη τους και κάντε το αίμα τους να κυλήσει σαν ποτάμι!».

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΙΚ καλεί τους μαχητές του «να απαντήσουν σε όλες τις επιθέσεις», αλλά και να καταλάβουν τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

multi-news.gr