Ο Αμρί πόζαρε για selfie πριν αιματοκυλήσει το Βερολίνο

Λίγα λεπτά προτού ρίξει τη νταλίκα του θανάτου στο πλήθος που απολάμβανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του στο Βερολίνο, ο νεαρός Τυνήσιος, Ανίς Αμρί ζήτησε από έναν συνεργό του, στέλνοντάς του ένα sms από το κινητό του, να προσευχηθεί γι’ αυτόν και στη συνέχεια έβγαλε selfie.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές της Εισαγγελίας του Βερολίνου, το φορτηγό θα μπορούσε να είχε σκοτώσει περισσότερα άτομα αν δεν είχε λειτουργήσει το σύστημα ασφαλείας στα φρένα με την βοήθεια του οποίου έκοψε αυτομάτως ταχύτητα αφότου έπεσε πάνω στους ανθρώπους.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι ο ισλαμιστής τρομοκράτης που έσπειρε τον θάνατο στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Εκκλησίας της Μνήμης είχε συνεργό , δεν ήταν δηλαδή «μοναχικός λύκος»,  καθώς επίσης ήταν φανατικός οπαδός των selfies και ιδιαίτερα ενεργός στα social media. Ακόμη και την στιγμή που έβαφε με αίμα την χριστουγεννιάτικη αγορά…

Δημοσίευμα της εφημερίδας Bild αναφέρει ότι, λίγα λεπτά πριν το μακελειό, ο Ανίς Αμρί έστειλε στο κινητό του ένα sms σε έναν συνεργό του.

«Αδερφέ μου,  όλα είναι υπό έλεγχο, όπως θέλει ο θεός. Είμαι τώρα στο αυτοκίνητο, προσευχήσου για μένα αδερφέ μου», φέρεται να έγραφε το μήνυμα. Και στη συνέχεια ο Αμρί φέρεται να έβγαλε μία selfie.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, υποστηρίζει ότι, ένα τεχνικό σύστημα ασφαλείας εμπόδισε ένα ακόμα μεγαλύτερο μακελειό στην αγορά του Βερολίνου.

Η εφημερίδα που επικαλείται πηγές της Εισαγγελίας επισημαίνει ότι, ένα αυτόματο σύστημα ενεργοποίησε τα φρένα με το όχημα να κόβει ταχύτητα πέφτοντας στο ανυποψίαστο πλήθος.

«Το σύστημα αυτό έχει σώσει ζωές. Εάν η συγκεκριμένη νταλίκα δεν είχε εξοπλιστεί με το σύστημα αυτό, πιθανόν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν πεθάνει», υποστηρίζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Επτά φορές η Αντιτρομοκρατική της Γερμανίας είχε ασχοληθεί με τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί , όπως αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ , την ίδια ώρα όμως διερωτώνται γιατί δεν μπόρεσαν οι γερμανικές αρχές να αποτρέψουν την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Πηγή: protothema