Ο τραγικός απολογισμός από τις μεγάλες πυρκαγιές του τριημέρου και η ελπίδα που γεννήθηκε για το μέλλον μέσα από την υπερπροσπάθεια όσων αντιστάθηκαν στην πύρινη λαίλαπα στο οδοιπορικό του apokalipsi.com!
Ρεπορτάζ: Γαβριέλλα Πιερή
Φωτορεπορτάζ: Γαβριέλλα Πιερή
Για τέταρτη ημέρα οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα χωριά Ευρύχου, Άγιο Θεόδωρο, Σπήλια, Καννάβια, Αγία Ειρήνη, Κούρδαλι.
Μπορεί να βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης, όμως πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές δίνουν την δική τους μάχη χωρίς να παραδώσουν τα όπλα.
Οι πρόσφατες πυρκαγιές, ανέδειξαν για μία ακόμα φορά τη συμβολή των εθελοντών, στην προστασία του δάσους και στην καταστολή της λαίλαπας που μαστίζει τη χώρα μας τις τελευταίες 4 μέρες.
Οι εθελοντές ανέδειξαν όμως και μία ακόμα πτυχή της κοινωνίας, αυτή του φιλότιμου. Γιατί πολλοί ήσαν εκείνοι που προσέτρεξαν να βοηθήσουν, τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους. Ακόμη περισσότεροι ήσαν εκείνοι που προσήλθαν προσφέροντας νερό ή ότι άλλο έκρινε κανείς ότι είχαν ανάγκη οι εθελοντές και οι πυροσβέστες μας.
You must be logged in to post a comment.