Ντοκουμέντο της Peta: Η απάνθρωπη σφαγή των κροκοδείλων που γίνονται τσάντες και παπούτσια

Σοκαριστικά πλάνα που δείχνουν κροκόδειλους να γδέρνονται ζωντανοί σε διάφορές φάρμες στο Βιετνάμ δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την οργάνωση PETA, η οποία επέλεξε να προβάλει το υλικό λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την περίοδο με την μεγαλύτερη εμπορική κίνηση. Η μυστική καταγραφή του υλικού έγινε πριν από μερικούς μήνες και δείχνει πως τα ερπετά ακινητοποιούνται ζωντανά σε ένα τραπέζι και στη συνέχεια γίνεται μια σχισμή πίσω από το κεφάλι τους. Μία ράβδος χάλυβα μπήγεται στη συνέχεια κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης τους για να καταστρέψει το νευρικό ιστό. Η απάνθρωπη πρακτική αυτή είναι γνωστή ως «διάσχιση» έχει ως στόχο να καταστήσει το ζώο ακίνητο, όσο γδέρνεται από τους υπαλλήλους. Πολλοί από τους κροκόδειλους παραμένουν ζωντανοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.           Τ

α δέρματά τους αποστέλλονται σε ένα βυρσοδεψείο που τα επεξεργάζεται ώστε να γίνει η χρήση του σε τσάντες, παπούτσια και ρολόγια, συνήθως με διάσημες υπογραφές μεγάλων οίκων. Η Διευθύνων Σύμβουλος της Peta, Ingrid Newkirk, δήλωσε: «H PETA καλεί όλους τους καταναλωτές να μην αγοράζουν εξωτικά δέρματα, προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση και ο βασανισμός των πλασμάτων αυτών».

Οι φάρμες που εκτρέφουν κροκοδείλους συχνά φιλοξενούν εκατοντάδες ερπετά τα οποία μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά περνάνε τη ζωή τους σε άθλιες συνθήκες και στενούς τσιμεντένιους λάκκους. Όταν μεγαλώσουν αρκετά, τα ερπετά σφαγιάζονται και γίνονται πρώτη ύλη για πολυτελή είδη.   ΠΡΟΣΟΧΗ Το βίντεο που δημοσίευσε η Peta είναι χωρίς καμία επεξεργασία και περιλαμβάνει εξαιρετικά σκληρές σκηνές:

Πηγή: www.lifo.gr