Μπάχαλο η δημόσια υγεία – Στην αναμονή οι ζωντανοί , στοιβαγμένοι σε κοντέινερ οι νεκροί

Δημόσια υγεία στην Κύπρο, ένα πρόβλημα διαχρονικό άλυτο που αποτελεί βραχνάς για όλες τις κοινωνικές ομάδες του νησιού.

Τι να πει κανείς όταν δεν σέβονται ούτε τους ζωντανούς ούτε τους νεκρούς σε αυτό τον τόπο. Στην Ευρωπαϊκή Κύπρο της «ανάπτυξης» η δημόσια υγεία δεν νοσεί απλά , αλλά δυστυχώς έχει παθαίνει και  κανείς δεν το παραδέχεται.

Ασθενείς ταλαιπωρούνται  στις ουρές, ελλείψεις στα φάρμακα, ελλείψεις σε γιατρούς και μια δημόσια υγεία που κοστίζει τα μαλλιά της κεφάλης του Κύπριου φορολογούμενου.

Ούτε τους Ζωντανούς σέβονται ούτε τους νεκρούς

Χθες γράφαμε για τις ελλείψεις από γυναικολόγους στο Νοσοκομείο Πάφου, που είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία αρκετών εγκύων, κάτι που ανάγκασε τον ένα εκ των δύο γιατρών να διακόψει την άδεια ασθενείας του για να επιστρέψει στα καθήκοντα του.

Πέραν από τις ελλείψεις υπάρχει και πρόβλημα στο Νεκροτομείο του Νοσοκομείου Πάφου, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι νεκροί σε κοντέινερ – ψυγείο έξω από το χώρο του Νεκροτομείου. Αν είναι δυνατών κανένας σεβασμός στους  νεκρούς  και στις οικογένειες τους, τώρα όσον αφορά τις νεκροτομές αν βρεθεί όχημα και οδηγός τότε μεταφέρονται οι νεκροί στο Γ.Ν Λεμεσού, αν όχι μένουν εκεί μέχρι οι ειδικοί να βρουν λύση.

Η υγεία είναι ίσως ο πιο νευραλγικός τομέας σε ένα κράτος, δυστυχώς όμως στον τόπο μας η υγεία είναι πρώτο θέμα μόνο σε προεκλογικές περιόδους.