Με ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, εντατικοποιείται η προετοιμασία για την Γενεύη

Σύσκεψη με τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό,  είχε σήμερα  ο πρόεδρος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της εντατικής προετοιμασίας για την κρίσιμη διάσκεψη του Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο διαπραγματευτής και ομάδα νομικών για τις διαπραγματεύσεις, αυτοί δηλαδή που συνόδευσαν τον πρόεδρο στο Μοντ Πελαράν.Στόχος, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, ήταν η αξιολόγηση της κατάστασης, όπως διαμορφώνεται μετά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου και τις διαφορετικές ερμηνείες που δίδει η τουρκική πλευρά, τόσο για την διαδικασία στη Γενεύη όσο και για την σύνθεση της Διάσκεψης.

Επί τάπητος  τέθηκαν και οι γνωματεύσεις που εξασφάλισε η Λευκωσία, τόσο από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και από άλλους έγκριτους νομικούς οίκους σε σχέση με τον τρόπο εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την σύσκεψη αναμένεται να προβληματίσουν και τα πενιχρά μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εντατικών συναντήσεων μεταξύ των δύο διαπραγματευτών.

ant1iwo